Nakon drame i tenzija Zverev u finalu Mastersa u Sinsinatiju

22.08.2021. | 07:46

Aleksander Zverev plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju poslije spektakularne pobjede nad Stefanosom Cicipasom u tri seta – 6:4, 3:6, 7:6 (4).

Na Centralnom terenu u Sinsinatiju viđen je spektakularan tenis koji nam je donio dramu, tenziju i na kraju ogroman preokret njemačkog tenisera.

Zverev, aktuelni olimpijski šampion, bolje je otvorio meč i poslije 43 minuta igre poveo je 1-0 u setovima, 6:4. Nijanse su odlučivale i one su ovoga puta bile na strani trećeg nosioca.

Međutim, početak drugog seta obilježila je velika drama i potencijalno jako nesportski potez grčkog tenisera. Cicipas je izgubio svoj servis, Zverev je zatim potvrdio brejk i poveo 2-0.

U tom trenutku Stefanos je odlučio da ode u toalet na kratku pauzu i sa sobom je ponio kompletnu torbu. Nije ga bilo tri, četiri, pet, čak šest minuta i Saša je opravdano protestovao.

Glavnom arbitru sugerisao je da je ponio torbu i da je u istoj lako mogao da ima telefon pri ruci. Da sve bude gore po Cicipasa, u tom trenutku kamera se preselila na oca Apostolosa koji je u ruci imao telefon i nešto kucao…

Da li je komunicirao sa Stefanosom? Ne znamo, ali Grk se vratio preporođen na teren i osvojio je šest od narednih sedam gemova i izjednačio je na 1-1 (6:4, 3:6).

Sve je bilo na strani Cicipasa, igrao je bolje, u trećem setu je poveo sa dva brejka prednosti (4:1), utisak je bio da će pobijediti, ali Zverev je uspio da se vrati i izjednači na 5:5.

Navijači su gledali apsolutni klasik koji je, jednostavno, morao da se završi u taj-brejku. Tako je i bilo, te je njemački teniser nošen odličnom energijom ušao bolje u 13. gem i na kraju je uspio da slavi – 6:4, 3:6, 7:6 (4).

Olimpijskog šampiona iz Tokija u velikom finalu očekuje duel sa Andrejom Rubljovim, a meč je na programu u nedjelju u 22.30.