Najvažnija podrška: Banjalučkom Borcu 2 miliona KM u narednoj sezoni

10.06.2019. | 23:11

Borac se vratio u Premijer ligu BiH. Aktuelna uprava paralelno sa sportskim rezultatima odradila je veliki posao van terena.

Od ljeta 2018. godine nije napravljena ni marka novog duga. Sve obaveze izmiruju se redovno. Cilj u narednom periodu je da najveći klub Srpske u potpunosti stane na noge i završi sa dugovanjima koje je imao u prošlosti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao je danas da će klub iz Platonove ulice će do kraja godine Borac od republičkih institucija dobiti milion konvertibilnih maraka, a u drugom dijelu sezone dodatni milion.

Takođe crveno-plavima slijeduju i sredstva koja će obezbijediti Grad Banjaluka.

–Ovdje sam u funkciji podrške klubu, a moje interesovanje za Borac ni ranije nije prestajalo. Mogu da posvjedočim da stanje kluba ide ka stabilizaciji, pogotovo materijani dio. Očekujemo da će se svi dugovi iz prošlosti riješiti u narednih 60 dana. Ja bih lično volio da se odmah napadne titula, ali sam svjestan da je za to potrebno vrijeme. Cilj je da sa se formira tim koji će da igra značajnu ulogu u Premijer ligi, a očekivanja su da napadnemo prvo mjesto i da Borac dugoročno obezbijedi uslove za međunarodnu scenu za šta je potrebno da se ima čista finansijska situacija, istakao je Milorad Dodik.

Aktuelna uprava vratila je devet milona maraka duga, čime je riješila preko 70% duga. Borac još duguje dva miliona maraka prema dobavljačima plus poreski dug.

-Prije svega zahvalio bih se gospodinu Dodiku. Ne tražimo nikakav alibi. Puno nam znači ova podrška i sve ćemo ovo iskoristiti na najbolji mogući način. Pokazali smo da smo dorasli ovom poslu i sve ovo mnogo nam znači za naredni period, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

Procjena svih u klubu je da će obećana pomoć olakšati i postizanje sportskih rezultata kluba.

-Takođe, i ja bih se zahvalio predsjedniku Dodiku. Sada će nam biti puno lakše i nama dole na terenu, odnosno sportskom sektoru. Naš cilj je da se dobro pojačamo i da opravdamo očekivanja i predsjednika Dodika i kompletne javnosti, istakao je novi trener Borca, Branislav Krunić.

Današnju pres konferenciju ispratio je nezapamćeno veliki broj novinara. Trofejna sala bila je tijesna da primi sve zainteresovane predstavnike sredstava javnog informisanja. Pripreme za novu sezonu Borac počinje prozivkom igrača koja je zakazana za subotu.

 

Izvor:(FK Borac)