Najteži mogući rival: Borac danas (18) u Užicu igra prijateljsku utakmicu protiv Zvezde

29.06.2023. | 08:01

Fudbaleri banjalučkog Borca od 18 časova na stadionu “Radomir Antić” u Užicu protiv Crvene zvezde igraju prvu prijateljsku utakmicu otkako su otišli na pripreme na Zlatibor.

Prvi filter nakon drila trenera Vinka Marinovića, koji na srpskoj planinskoj ljepotici traje od ponedjeljka, Borčevi igrači imaju protiv najtežeg mogućeg rivala, direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona. Biće to veliki izazov za sve njih, ali i prilika da se ogledaju protiv ozbiljnog rivala kakav ih čeka u evropskim duelima. Bečka Austrija možda nije na nivou beogradskih “crveno-bijelih”, ali je srpski šampion odličan takmac da Borčevi igrači osjete dah evropskih okršaja. Trener Banjalučana Vinko Marinović, nekad i sam prvotimac Crvene zvezde, smatra da će duel protiv njegovog bivšeg kluba biti dobra provjera za njegove izabranike.

– Možda nam ovaj meč pada malo i prerano, jer se još nismo kompletirali u obimu u kom mi želimo, međutim, biće to jedna dobra provjera s obzirom na to da je Zvezda kvalitetan protivnik, učesnik Lige šampiona. Ova provjera će nam pokazati stvari na kojima još treba da radimo, da li smo na dobrom putu, šta je dobro, a šta ne u našem radu. Nadam se da će ćemo izgledati dosta dobro. Gledaćemo da svim igračima damo priliku da zaigraju. Inače, ovdje na Zlatiboru imamo stvarno dobre uslove, sve ono što nam je potrebno. Poslije meča sa Zvezdnom prelazimo na teren na kojem su oni trenirali, tako da će uslovi biti još bolji. Lično sam obišao teren, sjajan je zaista – rekao je Marinović.

Dres beogradskog velikana u jednom dijelu svojih karijera, pored trenera Marinovića, nosili su i golman Bojan Pavlović, te novajlije Ranko Jokić, odnosno Stefan Fićović, ali i Nikola Pejović. Pouzdani štoper, inače član “klase 1998” tima “crveno-bijelih”, smatra da je pred njim i njegovim saigračima odlična provjera.

– Igramo protiv tima koji je minulih nekoliko godina stalni učesnik grupnih faza evropskih kupova i to je odlična stvar za nas, da se odmerimo sa jednom takvom ekipom. Biće to odličan test da vidimo šta nas očekuje protiv Austrije. Radujemo se utakmici, želimo da prikažemo dobru partiju i da pokušamo ostvariti dobar rezultat. Gledao sam našeg rivala u njegovom prvom pripremnom meču ovde protiv Užica. Suvišno je bilo šta komentarisati, to je grupa odličnih igrača koji prave razliku u Srbiji, ali i u Evropi. Vidi se da su na početku priprema, odnosno da su u punom trenažnom procesu. Verovatno su im malo i noge “teške”. Nisu još na maksimumu, ali nismo ni mi. U pripremnim utakmicama je sve moguće, naše je samo da odradimo ono što trener traži od nas – istakao je Pejović.

Treba da dodamo da je saradnju sa Banjalučanima raskinuo krilni napadač Obren Cvijanović, koji je imao ugovor do kraja januara 2024. godine.

Savić

Fudbaleri Borca smješteni su u hotelu “Palisad”, gdje je baza i ekspedicije Crvene zvezde. Borčev štoper Nikola Pejović naglašava da se igrači sreću u lobiju hotela i druže.

– Jako dobar prijatelj sam sa članom Zvezdinog stručnog štaba Vujadinom Savićem. Čim smo došli, popili smo piće, ispričali se. Družimo se i van fudbala, ali, generalno, u hotelu se svi srećemo i razmenimo koju reč – otkrio je Pejović.

Oznake: Borac, Zvezda