Najstariji igrač u NBA ligi: Lebron Džejms odbio ponudu Voriorsa

14.02.2024. | 18:07

Lebron Džejms odbio je ponudu Golden Stejt Voriorsa da pređe u njihove redove u finišu “prelaznog roka” prošlog četvrtka.

Vlasnik Voriorsa Džo Lejkob direktno se obratio vlasnici Los Anđeles Lejkersa Džini Bas u vezi sa potencijalnom “bombom”.

Međutim, za trejd nisu bili zainteresovani ni Lejkersi ni Džejms, iako bi to značilo da bi postao saigrač sa Stefom Karijem.

Lebron igra na vrhunskom nivou iako ima 39 godina, zbog čega su Voriorsi i vidjeli svoju šansu da ga privole da dođe kod njih i možda produže život svojoj trofejnoj dinastiji.

Lekoba je ohrabrila druga zvijezda Voriorsa Drejmond Grin, piše ESPN, ali u Los Anđelesu nisu bili zainteresovani da čuju čak ni šta im nudi rival iz San Franciska.

Bas je navodno rekla Lekobu da nema želju da trejduje Lebrona, ali da odgovor o Lebronovom stavu mora da potraži kod njegovog agenta Riča Pola, koji zastupa i Grina.

Pol je rekao Lekobu i generalnom menadžeru Voriorsa Majku Danliviju Džunioru da Lebron nema nemjeru da bude trejdovan i da želi da ostane “jezeraš”.

Isti odgovor su Voriorsi dobili i od GM-a Lekersa Roba Pelinke, koji je istakao da LAL želi da zadrži Džejmsa.

Prvo ga tražili Filadelfija 76ersi

ESPN prenosi da je dan ranije Grin poslao poruku Polu da mu pomogne da ubijedi Džejmsa da mu se pridruži u Golden Stejtu.

Grin je na sličan način pomogao u “regrutovanju” Kevina Durenta.

Navodno su se nedjelju dana prije Voriorsa za potencijalni trejd Lebrona Džejmsa interesovali i Filadelfija 76ersi, ali je Pelinka kolegi iz Pensilvanije Derilu Moriju uzvratio interesovanjem za MVP-ja lige Džoela Embida, piše ESPN.

To je stavilo tačku na kratku konverzaciju dva generalna menadžera.

Navodno se Mori interesovao i kod Finiks Sansa za Durenta, a kada je i od njih dobio ne, raspitivao se za Devina Bukera i Bredlija Bila.

Očekivano, dobio je još dva ne, tvrdi izvor američke TV mreže.