Najpoznatija sportska novinarka: Dileta Leota se udaje za golmana Karijusa

31.01.2024. | 13:07

Najpoznatija i po mnogima najljepša sportska novinarka na svijetu Dileta Leota je spremna na novi veliki korak.

Voditeljica i zaštitno lice DAZN-a, je odlučila da se uda za njemačkog golmana Lorisa Karijusa, koji je u karijeri imao brojne kikseve braneći za Liverpul, Bešiktaš…. Njega mnogi najviše pamte po finalu Lige prvaka iz 2018. godine. On je tada u dva navrata katastrofalno reagovao i poklonio golove Real Madridu, koji je na kraju osvojio trofej.

“Moram vam nešto reći. Rekla sam da”, napisala je Dileta uz nekoliko zajedničkih fotografija.

Ovim riječima Dileta Leota odlučila je putem Instagrama objaviti da će se udati za svog partnera, inače golamana Njukasla. Njih dvoje su prošlog ljeta dobili kćerku Ariu.

Ponuda za brak nije nova stvar, već datira iz vremena kada je voditeljica čekala prvo dijete.

“Čekala sam nekoliko mjeseci da vam kažem jer smo Loris i ja željeli što više doživjeti emocije Arijevog rođenja ali sada smo spremni da se zajedno, kao porodica, posvetimo ovom našem novom velikom cilju”, rekla je 32-godišnja Italijanka.

Uslijedile su brojne čestitke od poznatih lica u Italiji. Datum i mjesto vjenčanja je još uvijek tajna. Njih dvoje su u vezi od kraja 2022. godine. Dileta je već godinama izaziva veliku pažnju u javnosti. Koliko je popularna govori podatak da je na Instagramu ima 9 miliona pratilaca.