Najluđa odbrana u istoriji fudbala: “Škorpion” koji je obilježio karijeru Renea Iguite VIDEO

06.09.2020. | 11:24

Stadion “Vembli”, 6. septembar 1995. godine, dan koji je ušao u istoriju fudbala, a nije bilo ni veliko takmičenje, niti finale, čak ni utakmica za bodove, već najobičniji prijateljski meč sa jednim neobičnim akterom i njegovim nesvakidšanjim potezom koji je i danas prva asocijacija za najluđu intervenciju među stativama.

Kolumbijski golman Rene Iguita je na utakmici sa Englezima izveo potez koji je obilježio njegovu cjelokupnu karijeru, iako je u tom trenutku već bio krunisan za klupskog šampiona Južne Amerike sa Atletiko Nasionalom (finansirao ga Pablo Eskobar), a bio je i finalista Kopa Libertadores sa istim klubom.

Ipak, ništa tako kao “škorpion” koji je izveo protiv Engleza pred očima cijelog svijeta nije pečatiralo njegovu karijeru, nijedan pehar, niti jedna druga odbrana.

Kada se kaže Iguita misli se na najluđu odbranu protiv Engleske. Svaki ljubitelj fudbala koji drži do sebe zna za ovaj kultni trenutak u istoriji fudbala, kojeg su se, na 25 godina od tog momenta, podsjetili i Englezi na svojom zvaničnom jutjub kanalu, prenosi Telegraf.

Oznake: Odbrana, Škorpion