Najjači nisu odustali: Pešić objavio spisak igrača za Svjetsko prvenstvo

24.07.2023. | 16:30

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na konferenciji objavio je spisak kandidata za nastup na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i Filipinima ovog ljeta, na kojem zaista nema najboljeg košarkaša svijeta Nikole Jokića.

Na spisku selektora se nalaze: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Alen Smailagić, Dušan Ristić, Nikola Topić, Boriša Simanić i Uroš Trifunović.

Na spisku nema ni Vasilija Micića.

“Sa Micićem smo dugo razgovarali, zamolio je da preskoči. Imao je mnogo problema sa povredama, potpisao je novi ugovor. Morao je da ostane tri nedelje u Juti i Las Vegasu, na treninzima novog kluba. Obnovio je povredu ramena, nalazi se na terapijama”, rekao je Pešić, a onda progovorio i o Nikoli Jokiću.

“Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora. To je jedan od najboljih razgovora koje sam imao sa igračima koji nisu prihvatili poziv. Nije spreman ni fizički ni mentalno da prihvati poziv. Istrošio se i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se njega očekuje”, kazao je Pešić, prenosi RTS.

Dodao je da će konačnih 12 igrača morati da odredi do 24. avgusta.