Najgori start Arsenala u zadnjih 118 godina: “Topdžije” očajno počeli sezonu

24.08.2021. | 13:40

Fudbaleri Arsenala očajno su počeli sezonu, doživjeli su dva poraza na startu sezone u Premijer ligi, od Brentforda i Čelsija, a smješi im se i treći, pošto gostuju Mančester Sitiju na Etihadu za vikend.

Ovo je Arsenalu najgori start u posljednjih 118 godina, što je izazvalo revolt navijača, koji su izviždali trenera Mikela Artetu i igrače tokom meča sa Čelsijem, a od svog trenera su poslije meča tražili da podnese ostavku nakon što su okružili njegov automobil.

Arsenalu nije mnogo pomoglo ni to što su ovog ljeta potrošili ubjedljivo najveći novac na pojačanja.

Naime, trenutno Tobdžije drže svjetski rekord za ovo ljeto sa 147 miliona evra, koje su dali. Ali, Arsenal više nije klub koji privlači atraktivna imena, pa su tako ovoliki novac dali za igrače kao što su Ben Vajt, Martin Odegard, Aron Remsdejl, Albert Sambi Lokonga i Nuno Tavares.

Mnogi smatraju da će ovakav prelazni rok koštati Artete posla.

Iza Arsenala slijede dva mančesterska kluba. Mančester Siti je dao 127 miliona evra, a najveći dio toga otišao je na obeštećenje za Džeka Griliša, koji je plaćen rekordnih 117,5 miliona evra, što je najviše u istoriji Engleske. Ostatak novca otišao je na transfere Kajkua i Skota Karsona.

Mančester junajted je potrošio 125 miliona evra na transfere Džejdona Sanča, Rafaela Varana i Toma Hitona.

Slijedi Čelsi sa 115 miliona, koliko je plaćeno za Romelua Lukakua, prenosi Telegraf.

U top 10 su još Aston Vila sa 105.6 miliona, roma sa 97,8 miliona evra, Lajpcig sa 91,6 miliona, PSŽ sa 76 miliona, Lester sa 76 miliona i Norič sa 60, 2 miliona evra.