Najgore simuliranje u istoriji fudbala: Sudija ga dotakao po leđima, a on počeo da se previja od bolova VIDEO

28.11.2021. | 10:35

Palmeiras je odbranio titulu u Kopa Libertadores. Prošle godine su na “Marakani” u Rio de Žaneiru pobijedili Santos, a ove sezone su u Montevideu savladali Flamengo (2:1).

Meč je riješen poslije produžetaka, gol odluke postigao je Dejverson u 95. minutu. Upravo je on čovjek o kome se najviše priča poslije finala, ali ne zbog pogotka, već zbog simuliranja.

Poslije jednog duela u nadoknadi vremena sa protivničkim igračem Vilijanom Araom je ustao, Arao ga je gurnuo, a sudija Nestor Pitana je prišao da ih razdvoji. Tom prilikom je Pitana stavio ruku na leđa Dejversona, a on je pao na zemlju, počeo da se previja od bolova.

Bio je uvjeren da ga je gurnuo Vilijan, želio je da dodatno “ukrade” vrijeme i pokuša da iznudi crveni karton, da bi poslije objašnjenja argentinskog arbitra, samo ustao i nastavio meč kao da se ništa nije dogodilo. Očekivano, taj potez je privukao najveću pažnju, pa navijači traže da mu se dodijeli i Oskar za glumu, prenosi Mondo portal.

Što se meča tiče, Palmeiras je poveo u petom minutu preko Rafela Veige. U 72. je bivši igrač Intera Gabrijel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, izjednačio. Tim rezultatom je završen regularni dio meča, pa su uslijedili produžeci.

Pred start prvog produžetka su timovi napravili izmjene, a jedna od njih bio je Dejverson koji je ušao umjesto Veige. Ispostavilo se da je to bio pravi pogodak, pošto je zatresao mrežu četiri minuta kasnije.