Najboljem fudbaleru svijeta prekipjelo: Mesi ipak napušta Barselonu, a ovo su razlozi?!

03.07.2020. | 10:05

Argentinski ofanzivac Lionel Mesi (33) ipak bi trebao napustiti Barselonu nakon što mu istekne ugovor iduće godine jer je više umoran od gledanja kako vrijeme prolazi bez da je u planu neki pobjednički projekt, prenosi španski radio Cadena Ser.

Mesijev zaključak na potpisivanju posljednjeg ugovora bio je da će ostati u Barseloni dok klub ne odluči drugačije, dok su i pregovori o produženju do 2023. godine krenuli vrlo dobro.

Međutim, nakon posljednjih događaja u klubu Mesi je odlučio sve zaustaviti te zato ima dobre razloge, javlja dobro informisani Cadena Ser.

U nekoliko navrata postupio je prema saigračima kako jedan kapiten ne treba postupati što svoje uzroke treba tražiti u lošem odnosu s trenerom Setjenom i njegovim stručnim štabom.

Mesi više ne želi biti dežurni krivac za stvari na koje ne utiče samo on te je najbližim ljudima u svlačionici istakao kako ne želi postati problem kluba.

Izgleda da je aktuelnom najboljem fudbaleru svijeta prekipjelo, a tome u prilog ide i činjenica da ga često prozivaju i za trenutni zaostatak u odnosu na Real i vjerovatno izgubljenu titulu prvaka Španije.

Oznake: Barselona, Odlazak