Najbolja plivačica BiH! Lana Pudar osvojila četvrto mjesto na 100 metara leptir

22.10.2023. | 18:47

Lana Pudar najbolja plivačica Bosne i Hercegovine osvajanjem četvrtog mjesta završila je nastup na Svjetskom kupu u Budimpešti.

Članica Kluba Vodenih sportova Orka večeras je u finalu trke na 100 metara delfin osvojila četvrto mjesto. Sjajna Mostarka dionicu je isplivala sa rezultatom 58.26 sekundi. Zlatna je bila Kineskinja Žang Jufei (56.13). Srebro je osvojila Šveđanka Louisa Hanson (57.61), ispred bronzane Australijanke Aleksandrie Perkins (58.08).

Lana Pudar svoj nastup na Svjetskom kupu u mađarskoj prijestolnici okončala je sa jednom osvojenom medaljom prvog dana takmičenja u petak kada je u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara leptir stilom osvojila srebrnu medalju.

Takođe, nastupila je u subotu i u disciplini 50 metara delfin stilom, ali nije uspjela izboriti učešće u finalu. Taj nastup je okončala na 12. mjestu.

Ovo je bila treća stanica Svjetskog kupa, gdje nastupaju najbolji plivači današnjice, a na nedavnom nastupu u Berlinu reprezentativka Bosne i Hercegovine je osvojila bronzanu medalju.

Lana Pudar je aktuelna prvakinja Evrope, te višestruka juniorska Svjetska prvakinja, pišu Nezavisne.