Najavili bojkot utakmice: Belgijanci žele da im se protiv Srbije upiše pobjeda od 20:0

04.07.2022. | 09:11

Nakon što smo vidjeli pravu dramu u “Čairu” gdje je na samom startu meča Srbije i Belgije nestala struja, utakmica je prekinuta i njen nastavak je zakazan za ponedjeljak u 19 časova.

Ipak Belgijanci su najavili da se na tom meču neće pojaviti i da ne žele da igraju novi meč sa Srbijom, a belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance.

“Nakon sat vremena svetla nisu bila upaljena. Srbi su željeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen ugasila se i klima, Tim Menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč”, navodi “Njusblad”.

Prema propozicijama takmičenja nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da je zapravo neophodno dodijeliti pobjedu gostima.

“U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobjeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedjeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobjede u Bergenu nad Slovačkom ‘lavovi’ su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu”, navodi se u članku “Njusblada”.

FIBA je već odlučila da se meč nastavi, a ukoliko Belgijanci kao što je najavljeno ne dođu na meč “orlovi” će upisati pobjedu službenim rezultatom 20:0, prenosi “Mondo.rs”.

Oznake: Belgija, Košarka, Srbija