Najatraktivnija fudbalska sutkinja dolazi iz BiH: Zbog sporta izdržala dobacivanja

04.03.2021. | 23:27

Jedna od najatraktivnijih fudbalskih sutkinja u regionu dolazi iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o Kaniti Baraković iz Miričine kod Gračanice, a sudi utakmice Prve i Druge lige Tuzlanskog kantona.

Baraković je dala intervju za Sport Sport.ba i otkrila da je još kao mala željela da se bavi fudbalom, ali je sve ostalo samo na želji jer je igranje ženskog fudbala kod nas još uglavnom nepopularna sportska aktivnost.

Nedugo zatim kod Kanite se javila želja da u fudbalu ostane kao sudija, iako je priznala da joj nije lako te da je nekoliko puta zamalo i ostavila suđenje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

“Trudim se pamtiti samo pozitivne događaje na utakmicama, ali nerijetko se događaju i ružne scene. Često sam žrtva neumjesnih komentara raznih ljudi, sa samog terena, ali i s tribina. Od klasičnog dobacivanja do zaista ružnih riječi i psovki, neminovno je da se naslušam svega. U početku mi je bilo teško to prihvatiti i često sam razmišljala čak i o napuštanju ovog posla. Međutim, shvatila sam da odustati može svako i da sam puno jača od njihovih frustracija koje pokušavaju izliječiti na takav način. Najbolji način jest jednostavno zanemariti takve ljude i komentare”, rekla je Kanita, prenosi “Index.hr“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli KANITA BARAKOVIĆ (@kaniiita_b)

 

 

 

 

Oznake: Fudbal, Sudija, Sutkinja