Nadal uzeo 12. titulu u Barseloni

25.04.2021. | 20:46

Rafaelu Nadalu nema ravnog na šljaci, on je i dalje kralj! Španac je u dramatičnom finalu ATP turnira u Barseloni, koje je igrano u isto vrijeme kad i finale Srbija opena, pobijedio Grka Stefanosa Cicipasa – 6:4, 6:7, 7:5, čime je stigao do rekordne 12. titule u Kataloniji.

Španac je sa stilom otvorio meč protiv Cipasa, prvi gem je dobio bez izgubljenog poena, ali je Grk poslije osvajanja gema na sopstveni servis, uspio da brejkne Nadala – 1:2.

Igralo se zatim gem za gem, sve do osmog, kada je Rafa podigao nivo igre i uspio da nadoknadi zaostatak. Dobio je tada na samopouzdanju „bik s Majorke“ koji je u desetom gemu još jednom „ukrao“ servis rivalu, što je bilo dovoljno za vođstvo u setovima – 1:0.

Očekivalo se da će Nadal uspjeti u dva seta da privede finale kraju, ali je pet reket svijeta pokazao da i te kako može i zna da se nosi s favorizovanim Špancem, kojeg je pobijedio poslije preokreta u četvrtfinalu Australijan opena.

Uslijedila je drama u drugom setu iz koje je kao pobjednik izašao hrabri Grk. A šta tek reći za sve ono što se izdešavalo u trećem setu u desetom gemu.

Cicipas je vodio 5:4 i na Nadalov servis je imao dvije meč lopte. Ipak, Rafael je u tim trenucima pokazao da je i dalje apsolutni „kralj šljake“, da je to podloga na kojoj se apsolutno on sve pita!

Uspio je da se „vrati iz mrtvih“, da osvoji gem i dođe do izjednačenja – 5:5, da bi već u sledećem brejknuo Cicipasa. Bio je to ujedno i kraj nadanja da grčki teniser može do podviga, prenosi Sputnik.

Nadal će se tako zahvaljujući nevjerovatnom i rekordnom 12. trofeju u Barseloni, od ponedjeljka vratiti na drugo mjesto ATP rang-liste, iza Novaka Đokovića, dok je treći Rus Danil Medvedev, četvrti Dominik Tim, a peti upravo Cicpas.

 

 

Oznake: Radafel Nadal