Nadal saopštio da mu je napuklo rebro: Čeka ga pauza od šest nedjelja

22.03.2022. | 16:01

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da mu je napuklo rebro, zbog čega će morati da pauzira od četiri do šest sedmica.

Nadal je u finalu Indijan Velsa doživio prvi poraz ove sezone. Dva puta je tokom duela sa Tejlorom Fricom tražio medicinski tajmaut, a poslije meča je rekao da je imao problema sa disanjem.
“Po povratku u Španiju sam odmah otišao kod ljekara, zbog nelagode koju sam osjećao tokom finala Indijan Velsa. Ispostavilo se da mi je rebro napuklo, zbog čega ću morati da pauziram od četiri do šest nedjelja. Ovo nije dobra vijest i nisam je očekivao. Tužan sam jer sam imao odličan početak sezone”, napisao je Rafa i dodao.
“Došao je veoma važan dio godine. Ali hej, uvijek sam imao borbeni i pobjednički tuh. Biću strpljiv i naporno ću raditi kako bih se oporavio“.

Izvjesno je da će 21-struki grend slem šampion propustiti masters u Monte Karlu, kao i turnir u Barseloni. Pitanje je koliko će biti spreman za turnire u Madridu i Rimu, koji su na programu početkom maja, a potom i Rolan Garos.
Podsjećamo, španski teniser ove sezone ima skor 20-1, a osvojio je titulu u Melburnu, na Australijan openu, i u Akapulku.