Nadal pokorio Akapulko i ispisao istoriju!

27.02.2022. | 07:36

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je turnir u Akapulku, postao najstariji igrač koji je osvojio ovo takmičenje i ostao bez poraza od početka sezone.

Nadal je u finalu pobijedio Britanca Kemrona Norija sa 2-0 u setovima, poslije nepuna dva časa igre, po setovima – 6:4, 6:4.

Rafi je to bila 91. titula u karijeri, odnosno četvrta u Meksiku, a ujedno je sa 35 godina postao najstariji igrač koji je podigao trofej u Akapulku, dok je sada već davne 2005. postao najmlađi, kada je to uradio sa 18 godina. U međuvremenu je osvajao titule 2013. i 2020. godine.

„Biku sa Majorke“ je ovo bila 15. pobjeda ove sezone bez ijednog pretrpljenog poraza, te je osvojio treću titulu u nizu, poslije Melburna i Australijan opena. Ovo mu je najbolji start u karijeri.

On će od ponedjeljka napredovati za jednu poziciju i biti četvrti teniser planete.

Nadal je odlično ušao u meč, baš kao i u prethodnim duelima u Akapulku, i uz sigurne servise Noriju rano načinio brejk.

Španac je poveo sa 3:2 i do kraja seta nije imao praktično nikakvih problema da sačuva prednost, da bi i drugi dio igre počeo oduzimanjem servisa rivalu.

Ipak, tada se Nori probudio i momentalno napravio ribrejk, pa osvojio još jedan gem i poveo sa 2:1…
Tada kreće nova serija Nadala koji pravi dva brejka u nizu i dolazi do 5:2. Britanac je uspio da vrati jedan brejk, ali je bilo prekasno da pokuša da vrati drugi.