Nadal otvoreno: Jedan od nas će biti najbolji svih vremena

23.12.2022. | 19:21

Španski teniser Rafael Nadal osvrnuo se u intervjuu za “Marku” na trku za najboljeg igrača svih vremena (GOAT), koja je već godinama aktuelna. adal kaže da mu nije prijatno da učestvuje u diskusiji o najvećem teniseru svih vremena, pošto je i sam dio priče.

Nadal trenutno ima najviše grend slem titula – 22, ispred Novaka Đokovića sa 21 i Rodžera Federera sa 20. Švajacarac će ostati na 20, jer je završio karijeru.

-Nisu mi dosadile priče o tome, a nije ni da mi previše prijaju. Opet, ako je to dobro za promociju sporta, onda u redu. To je nešto čime se bave javnost i mediji. Razumem zašto se to dešava, ali se ništa nije značajno promijenilo godinama. Svakako će na kraju biti jedan koji će biti najbolji i ispred ostalih, ali je jako teško definisati ko će to biti, jer svako ima svoje argumente”, rekao je Nadal i dodao:

“Ne treba zaboraviti da su dvojica od te trojice i dalje aktivni igrači. Na kraju je jedino važno da smo nas trojica uradili mnogo više od onoga što smo mogli da zamislimo. Ne volim da pričam o tim stvarima jer sam i ja dio te jednačine, ali gledajući brojeve, uradili smo nešto što nikada niko ranije nije u svijetu našeg sporta, zbog čega ćemo sva trojica imati svoje mjesto u teniskoj istoriji”, kazao je Nadal.

Sa Federerom Nadal ima međusobni skor 24-16, dok je sa Đokovićem na 29-30.

“Istina je da sam bio prvi Federerov veliki rival. Kada je Novak došao na veliku scenu, Federer je i dalje bio bolji od mene, ali sam kasnije osvojio više od Rodžera. Poslije sam odigrao mnogo više mečeva sa Novakom, nego sa Federerom. Kada to gledam, bio sam veći rival sa Novakom nego sa Rodžerom. To vidim kao nešto pozitivno jer se izrodilo veliko rivalstvo. Vjerujem da niko od nas ne bi igrao na najvišem nivou sa 35 godina, da nije bilo tog rivalstva. Federer, Đoković i ja smo gurali jedni druge preko svih granica, da napredujemo, da želimo više i osvajamo više”, istakao je Španac.

Australijan open, na kojem Nadal brani titulu, počinje 16. januara.

“Pokušaću da igram najbolje što mogu, koliko god je to moguće. Vidjećemo kako će naredna godina početi. Svjestan sam da će biti tijesno, ali sam pun samopouzdanja, da mogu da ponovim igre iz prvog dela prošle godine i budem konkurentan u Australiji”, završio je Nadal.

Oznake: Đoković, Federer, Nadal