Nadal osudio ponašanje Zvereva: Žao mi je, ali zaslužio je kaznu

24.02.2022. | 10:54

Rafael Nadal osudio je ponašanje Aleksandra Zvereva u Akapulku, te je dodao da se nada da će mladi njemački teniser naučiti lekciju.

Zverev je bio bijesan poslije poraza u dublu u Akapulku, poslije čega je nekoliki puta nekontrolisano udario reketom o sudijinu stolicu. Zbog toga je diskvalifikovan sa turnira.

Poslije svega se njemački teniser oglasio saopštenjem, putem kojeg je uputio izvinjenje svima.

„Zaslužio je kaznu, jer ne može tako da se ponaša na terenu“, istakao je Rafa.

„To je nesrećan čin. Žao mi ga je, u dobrim smo odnosima. On je svjestan šta je uradio, i nadam se da će mu ovo iskustvo poslužiti mu kao lekcija. Mislim da je njegova izjava dobra, jer se izvinio. Logično je što postoji reakcija ATP jer ovakvo ponašanje mora biti sprječeno. Mnoga djeca gledaju naš sport, moramo da širimo pozitivne vrijednosti da budemo svjesni da smo uzori milionima“.

Nadal se, ipak, nada da se Zvereva ne čeka stroga kazna, prenosi Sportklub.

„Razumijem frustraciju i da nekada igrač slomi reket. Ne dopada mi se to, jer sa vaspitan na drugačiji način, ali razumijem. Ali nedopustivo je takvo nepoštovanje prema sudijama. To je nešto drugo. Mislim da je ovo sa Sašom izolovan slučaj, za koji moramo da mu oprostimo. Svi prave greške. Nadam se da sankcija neće biti stroga i da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu“.

Španski teniser je nastavio sa pobjedama u Akapulku. U osmini finala je pobjedio Stefana Kozlova 6:0, 6:3. Ove sezone ima skor 12-0, što mu je najbolji start u karijeri.

„Nikada nisam bio jedan od onih koji gledaju brojke i statistiku, fokusiran sam na to da igram dobro. Ako tako bude, onda rekordi sami dolaze. Najvažnije mi je što mogu da uživam u onome što volim, što moje telo reaguje na pravi način“, rekao je Rafa.