Nadal nakon pobjede: Probaću da dođem i sljedeće godine na Australijan open

30.01.2022. | 16:04

Šampion Australijan opena Rafael Nadal rekao je poslije pobjede u finalu nad Danilom Medvedevim u pet setova da prije mjesec dana nije mogao da zamisli da će sa peharom u rukama stajati pred prepunom Rod Lejver arenom.

Nadal je trijumfom u Melburnu nadmašio učinak Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji imaju po 20 Grend slem titula.

Španac je postao tek drugi igrač u open eri, poslije srpskog tenisera, koji je svaki slem osvojio barem dva puta. Prethodno je u Australiji slavio još davne 2009. godine.

“Prije svega, težak je trenutak za Danila, bio sam u toj poziciji nekoliko puta na ovom turniru, imao sam šanse da ponesem trofej. Ali ne sumnjam da ćeš i ti ovaj trofej podići nekoliko puta u karijeri. Želim da čestitam i tebi i tvojoj porodici i timu na svemu. Ovo je bio jedan od najemotivnijih momenata u mojoj karijeri, dijelio sam teren sa tobom i želim ti sve najbolje u budućnosti. Ne znam šta da kažem, nevjerovatno se osjećam, prije mjesec dana iskreno nisam ni znao da li ću se vratiti na teren, danas držim trofej pred svima vama. Ne znate koliko sam se borio da dođem ovdje, hvala vam za svu ljubav i podršku. Bez sumnje, vjerovatno je ovo jedna od najemotivnijih pobjeda u karijeri. Imao sam nevjerovatnu podršku ovdje i to će ostati u mom srcu do kraja života“, rekao je Nadal i nastavio o organizaciji turnira, obrativši se i prvom čovjeku AO Kregu Tajliju:

“Ne mogu dovoljno da se zahvalim svim ljudima, timu, porodici, znate koliko je teško posljednjih godinu i po dana, dio tima i porodice mi nisu ovdje. U lošim momentima ste bili tu da me podržite, bez vas ništa od ovoga ne bi bilo moguće, hvala na svemu. Da ne zaboravim nekoga… Volontere, sve koji su omogućili ovaj turnir, hvala vam što podržavate tenis, što podržavate i mene u dobrim i lošim trenucima. Teška su vremena za organizaciju teniskih turnira, ali posljednje dvije godine ste odradili sjajan posao. Kreg, ti si sjajan, uvijek podržavaš igrače, ne mogu dovoljno da se zahvalim na podršci koju nam daješ, ti i tvoj tim ste odradili sjajan posao. Prije mjesec dana sam rekao da će ovo možda biti moj posljednji Australijan open, ali sada možda želim da nastavim. Trudiću se, probaću da dođem i sljedeće godine“.

Nadal je do 21. GS titule stigao nakon preokreta – 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5. Meč je trajao pet sati i 24 minuta.