Nadaju se dobrim rezultatima: Predstavljen olimpijski tim BiH za ZOI u Pekingu

28.01.2022. | 15:17

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu idućeg mjeseca, predstavljen je danas u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH. Sportisti koji će predstaviti BiH u Pekingu su alpski skijaši Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić, skijaški trkači Strahinja Erić i Sanja Kusmuk, te sankaš Mirza Nikolajev.

Treneri bh. Olimpijskog tima su Johanna Monica Pernilla Tikkanen i Ognjen Dragoljević (alpsko skijanje), Mladen Plakalović i Bojan Minić (skijaško trčanje), te Senad Omanović (sankanje).

Serviser tima je Andrea Peretti, a šef misije Said Fazlagić.

Predsjednik olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić podsjetio je da je današnje okupljanje i promocija bh. olimpijaca svjedočenje da olimpijski duh živi u BiH, što je još značajnije jer se bliži 38. godišnjica održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu 1984.

“Od naših sportista očekujem da će na dostojanstven način predstavljati BiH, a siguran sam da će pokušati ostvariti svoje najbolje rezultate”, izjavio je Kvesić.

Sankaš Mirza Nikolajev je veoma ponosan što će nakon dugog niza godine u sankanju predstavljati BiH na najvećem sportskom takmičenju.

“Zadnji put je to učinio Ismar Biogradilić 1998. godine, a sada se nadam da ću ja osvjetlati obraz države i ostvariti dobar rezultat”, kazao je sankaš.

Skijaški trkač Strahinja Erić naglašava da je velika stvar predstavljati svoju državu na ovako velikom takmičenju i biti dio olimpijskog tima Bosne i Hercegovine.

“Često ponavljamo da je Olimpijada san svakog sportiste. Nadam se da ćemo se moje kolege i ja pokazati u najboljem svjetlu i dati od sebe i više nego što možemo”, rekao je mladi sportista.

Dobra forma

Sanja Kumsuk naglašava da su Olimpijske igre kruna karijere svakog sportiste.

“Ovo su moje prve Olimpijske igre, neko ima priliku da ode ponovo, a neko ne. Sigurno je da ću dati sve od sebe da postignem najbolji mogući rezultat”, kazala je.

Najmlađa članica bh. olimpijskog tima Esma Alić je takođe istakla da je veoma ponosna na učešće na Olimpijadi, te naglasila da će dati sve od sebe u Pekingu.

U olimpijskom timu BiH ponovo se našao alpski skijaš Emir Lokmić, koji je zahvalio svima koji su mu pomogli u ispunjenju norme, te naglasio da je u dobroj formi zbog čega će pokušati upisati dobar rezultat na OI, prenosi Avaz.

Oznake: Peking