Na vrhu svjetske rang-liste: Dujaković “pomalo i šokiran” vlastitim uspjehom

17.09.2022. | 13:09

Karatista banjalučke Energije Pavle Dujaković na vrhu je svjetske rang-liste u kategoriji do 60 kilograma do 21 godine.

Nakon što je osvojio evropsko srebro do 21 godine pred prepunom dvoranom “Borik” obećao je i svjetsku medalju. Nema razloga da mu ne vjerujemo, jer je sva dosadašnja obećanja ispunio! Mladi šampion u razgovoru za “Glas Srpske” nije krio iznenađenje činjenicom da je svjetski broj jedan.

– Ne znam šta bih rekao. Pomalo sam i šokiran, pozitivno naravno. Poslije Evropskog prvenstva sam bio na drugom mjestu, ali ovo je skroz druga priča kada si broj jedan na svijetu u svojoj kategoriji. Malo ljudi ima priliku da bude i u deset najboljih, a meni se desilo ovako nešto. Osjećaj je izvanredan. Iskreno očekivao sam da će se stanje na listi promijeniti tek poslije predstojećeg Svjetskog prvenstva – istakao je Dujaković.

Upravo je predstojeći karate Mundijal za kadete, juniore i U21 takmičare u turskoj Konji od 26. do 30. oktobra izazov sezone.  Dujaković ističe da pripreme uveliko traju i dodaje da sa ima obavezu da napravi dobar rezultat.

– Od sredine ljeta nismo stajali sa treninzima. Odradili smo kvalifikacioni turnir u Modriči, Kup BiH i tu smo Luka Pejić, Mihajlo Stanić i ja ovjerili sebi vizu za to Svjetsko prvenstvo. Idemo tamo po što bolji rezultat. Sad imam i dodatnu obavezu, kao prvoplasirani na rang-listi. Ne mogu reći bitno je samo učestvovati, sad se moram dodatno potruditi da napravim nešto. Prvenstveno što je tako da su iste šanse da ispadnem u prvom kolu i da budem šampion, odlučivaće nijanse. Nadam se najboljem – zaključio je Dujaković.