Na Vlašiću niče stadion vrijedan nekoliko miliona KM, imaće i podzemnu garažu

16.07.2019. | 11:40

Posljednjih dana na Vlašiću je u toku akcija postavljanja vještačke trave na fudbalski stadion na Babanovcu.

Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, topli, ljetni dani su idealni za jedan ovakav posao.

Sredinom 2018. godine firma ”Ozon” d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC ”Vlašić” d.o.o. Travnik, započela je projekat izgradnje savremenog fudbalskog stadiona s podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom središtu sportsko-rekreacionog centra na Vlašiću.

Ovaj projekat izgradnje fudbalskog stadiona je vrijedan više miliona KM, a podrazumijevao je izgradnju fudbalskog stadiona s fudbalskim terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi.

Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike fudbalskog stadiona budu po UEFA standardima da bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportista, kao i svih drugih koji bi koristili jedan ovakav sportski objekat.

Trenutno se postavlja jedna od najkvalitetnijih vještačkih trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i 140 mikrona.

Ispod vještačke trave postavljena je “shockad” podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je, takođe, prema UEFA standardima iz pravilnika.

Stadion na platou Babanovac nalazi se na nadmorskoj visini od 1.200 m, a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.

 

Izvor:(Avaz.ba)



Oznake: Stadion, Vlašić