Na turniru u Sofiji: Sara Ćirković osvojila bronzanu medalju

26.02.2023. | 11:02
Sara Ćirković, član Bokserskog kluba “Obilić TRB” iz Zvornika i reprezentativka Srbije, osvojila je bronzanu medalju na turniru u Sofiji.

Ćirkovićeva je na turniru u Bugarskoj debitovala u konkurenciji seniora i u novoj kategoriji do 52 kilograma.

Trener Milan Ždralo rekao je da je Ćirkovićeva imala dva jako dobra meče na ovogodišnjem “Strandžatu”, ističući da je iskoristila izuzetno dobro pripremni kamp pred ovaj veliki turnir.

On je izjavio novinarima da će biti nastavljene pripreme za svjetsko prvnstvo koje će biti održano od 15. do 31. martu u Indiji i dodao da je Ćirkovićeva osvajanjem bronzane medalje uspješno uplovila u seniorske vode.

Ždralo je naglasio da je turnir u Bugarskoj bio i prvi nastup Ćirkovićeve u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni i podsjetio da je imala oko 60 mečeva nastupajući u juniorskom uzrastu, gdje je suvereno vladala ringom.

Ćirkovićeva je osvojila zlatnu medalju na juniorskom svjetskom prvenstvu, koje je održano u novembru prošle godine u Španiji.

Јedan od najjačih i prestižnih međunarodnih turnira “Strandžat” održava se od 20. do 26. februara 2023. u Sofiji.

Reprezentativka Srbije Sara Ćirković član je Bokserskog kluba “Obilić TRB” Zvornik i Sportskog udruženja za boks “Obilić – 1389 MZV” iz Malog Zvornika.