Na stolu brojne ponude: Banjalučanin za sada ostaje u poljskom prvoligašu

23.01.2023. | 10:56

Golman Rakova Vladan Kovačević ostaće i ove zime u redovima poljskog prvoligaša osim u slučaju neke “nemoralne ponude”.

Menadžeri Banjalučanina i čelnici kluba na stolu imaju i ponudu Vulverhemptona, ali se ovaj transfer trenutno ne moze ostvariti zbog strogih zakona koji vladaju u Engleskoj za dobijanje radne dozvole, saznaje Srpskainfo.

Kovačević je već nekoliko prelaznih rokova jedan od najtrazenijih mladih golmana Evrope, a ove zime su već odbijene ponude Bolonje, Borusije Menhengladbah, Glazgova i Midtjilanda. Posljednja odbijena ponuda bila je ona Monpeljea teška pet miliona evra.

Kako saznajemo, samo ponuda iz kategorije onih koje se se odbijaju mogla bi da natjera čelnike kluba da se odreknu jednog od najboljih u svojim redovima. Dodajmo i to da je Rakov nakon prvog dijela sezone prvi na tabeli u Poljskoj i jedan je od glavnih favorita za duplu krunu.

Radna dozvola stopirala je njegov transfer u Vulverhempton iako je postojala mogućnost da ga “vukovi” proslijede na pozajmicu u Ostende ili AZ Alkmar. Na kraju je stopiran i taj posao na želju Engleza, pa će, kako stvari stoje, ovaj transfer čekati ljeto.

Očekuje se da Kovačević uskoro stane na gol reprezentacije Srbije sto bi mu pomoglo da ostvari transfer na Ostrvo. Kovačević je već bio na spisku Dragana Stojkovića za duel sa SAD, ali Rakov nije želio da ga pusti jer meč nije u zvaničnom FIFA terminu.