Na startu savladao domaćeg predstavnika: Đere dobro krenuo na turniru u Kaljariju

Srpski Dejvis kup reprezentativac Laslo Đere dobro je započeo učešće na turniru u Kaljariju iz Serije 250 i na startu savladao domaćeg predstavnika Federika Gaja sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Đere je i u trećem duelu u karijeri protiv Gaja trijumfovao bez izgubljenog seta i prilično lako. Kompletne brojke su na kraju meča bile na njegovoj strani, a koliko je dobro odigrao, govori i podatak da je na svoj servis tokom čitavog meča izgubio svega deset poena, od čega samo četiri na prvi servis.

Ipak, nije dobro počelo pošto je Gajo odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. To kao da je trglo i probudilo srpskog tenisera, koji je do kraja prvog seta od osam odigranih gemova osvojio šest, napravivši dva brejka za 6:4.

U drugom setu je viđena vrlo ubjedljiva igra Đerea. Imao je čak 14 brejk lopti, od kojih je iskoristio dve, a recimo sedmi gem, kada je Gajo servirao za ostanak u meču pri rezultatu 1:5, bio je maratonski. Odigrano je čak 20 poena, a Đere nije iskoristio čak šest brejk i meč lopti. Međutim, odmah u narednom gemu je bio siguran i bez izgubljenog poena osvojio gem i meč za prolaz u drugo kolo, odnosno osminu finala.

Naredni protivnik Lasla Đerea će biti pobjednik duela u kom će snage odmjeriti Argentinac Federiko Korija i Australijanac DŽon Milman. Taj meč je na programu sutra.

Na turniru na Sardiniji prvi nosilac je Danijel Evans iz Velike Britanije, a drugi Tejlor Fric iz SAD.

Ostavite komentar: