Na rasporedu tri utakmice za kraj jesenjeg dijela Premijer lige BiH

13.12.2020. | 09:00

Jesenji dio fudbalske Premijer lige BiH završava se s tri utakmice koje će biti odigrane danas.

Prvi će na teren izaći igrači Tuzla Sitija i Borca, a oni će svoj meč odigrati na stadionu Tušanj s početkom u 13:00 sati.

Tuzlaci su u seriji od tri uzastopna poraza i dobar rezultat protiv Borca nameće se kao imperativ za ekipu Nermina Bašića, a oni su trenutno na sedmoj poziciji sa 24 osvojena boda i ovo im je možda i posljednja šansa da se priključe borbi za izlazak u Evropu.

S druge strane, Borac je u prošlom kolu remizirao protiv Sarajeva, prije toga su bili bolji od Krupe, a oni bi pobjedom u današnjem meču prišli Željezničaru na samo jedan bod zaostatka pred zimsku pauzu.

U terminu od 15:00 sati igra se duel između Veleža i Mladosti, a Rođeni bi se današnjom pobjedom takođe ozbiljno uključili u borbu za drugu i treću poziciju i nema sumnje da će tim Feđe Dudića uraditi sve da na pauzu ode s trijumfom i osvajanjem tri boda, piše ‘Klix.ba’.

Ipak, nešto će se pitati i odlična Mladost koja predvođena kapitenom Hirošom igra kvalitetno ove sezone, a gostima iz Doboj-Kaknja potrebni su bodovi kako bi se odaljili od Krupe koja je u zoni ispadanja i trenutno ima šest bodova manje od njih.

I na kraju, za kraj jesenjeg dijela fudbalske Premijer lige BiH – hercegovački derbi. Široki Brijeg će nakon dvije vezane pobjede, a posebno one protiv Željezničara na Grbavici, u sjajnoj atmosferi dočekati Plemiće, tim koji je u prošlom kolu slavio pobjedu protiv Mladosti u gostima i koji takođe traži tri boda kojim bi stigli na samo jedan bod od drugog mjesta.

Raspored:

  • Tuzla Siti – Borac (13:00 sati)
  • Velež – Mladost (15:00 sati)
  • Široki Brijeg – Zrinjski (17:00 sati)

Preostali rezultati:

  • Krupa – Željezničar 2:1
  • Olimpik – Radnik 1:0
  • Sarajevo – Sloboda 2:1

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

Oznake: Premijer liga