Demantovano: Edin Džeko ipak ne potpisuje za Fenerbahče

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ipak nije dogovorio transfer s Fenerbahčeom kako je tvrdio jedan od najpopularnijih turskih listova Sözcü.

Pomenuti list je bombastično objavio ovu vijest na naslovnici, navodeći da je kapiten reprezentacije BiH boravio na odmoru u Turskoj, te da je postigao dogovor za prelazak u jedan od najvećih turskih klubova. Međutim, ispostavilo se da su netačne ove informacije o odlasku iz italijanske Rome.

Vijest koju je prenio “Sözcü”, demantovana je i iz Džekinog tima.

Njegov portparol Jasmin Ligata izjavio je za raskirinkavanje.ba da je riječ o pukim nagađanjima medija.

“Ovo je već drugi ili treći put da se Edin nalazi na odmoru u Turskoj i da ga turski mediji dovode u vezu s tamošnjim klubovima. Međutim, pregovora i razgovora nije bilo, što je demantovano i u italijanskim medijima”, rekao je Ligata.

I ranije se najavljivalo da bi Džeko mogao preći u Fener, ali se, kao što je poznato, to svaki put ispostavilo kao medijska nagađanja.

Njemu ugovor s Romom važi do kraja naredne sezone.

Napomena:

U prethodnoj verziji tekst preuzetoj sa portala “klix.ba” pisalo je da je Džeko dogovorio saradnju sa Fenerbahčeom, ali te informacije su se ispostavile kao netačne te su stoga izvršene izmjene u tekstu na osnovu sugestije iz analize portala raskrinkavanje.ba.

Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima našeg portala za informacije koje smo prvobitno iznijeli u ovom tekstu.

Ostavite komentar: