Na biciklima 700 kilometara, kroz 15 gradova: Slovenac pobjednik trke Beograd – Banjaluka

22.04.2023. | 16:20

Vozač ekipe “Meblo Jogi” Slovenac Matija Gregor Černe pobjednik je 17. izdanja Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”.

Slovencu je za ukupnu pobjedu bila dovoljna i druga pozicija na posljednjoj dionici koja je vožena iz Novog Grada do Banjaluke.

Černe je ujedno ponio i crvenu majicu za najboljeg sprintera ovogodišnjeg izdanja trke.

Drugo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je Eduardu Mihaelu Grosu, dok je treći Poljak Bartoš Rudik.

Pobjednik posljednje etape je Kristijan Hočevar.

Plava majica za najboljeg brdskog vozača ostala je u vlasništvu Jake Primožiča, a najuspješniji mladi vozač je Italijan Lorenco Konforti za bijelom majicom.

Tradicionalna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” krenula je iz Beograda u srijedu, 19. aprila, a u trci je učestvovalo 175 biciklista iz 30 zemalja.

Trasa trke “Beograd – Banjaluka” bila je duga 600 kilometara i prolazila je kroz 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Tokom treće etape, koja je vožena juče, došlo je do polučasovnog prekida trke zbog pada 50 biciklista od kojih je osmoro povrijeđeno. Kako su rekli organizatori, prema posljednjim informacijama svi povrijeđeni se oporavljaju.

ČERNE: ORGANIZACIJA TRKE NA VRHUNSKOM NIVOU

Pobjednik ovogodišnje Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” Slovenac Gregor Matija Černe izjavio je da je trka i sve vezano za nju bilo na vrhunskom nivou i da je pobijedio zahvaljujući timskom radu njegove ekipe “Meblo Jogi”.
“Hvala rukovodstvu kluba, sponzorima i svima ostalima. Kada se sve sklopi, onda to donosi uspjeh”, dodao je on.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da su u vezi sa trkom svi uradili vrhunski posao.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke Mirna Savić Banjac je rekla da su ova trka i teniski turnir “Srpska open” veliki događaji koji se održavaju u Banjaluci.

Ona je dodala da je ova trka svake godine na višem nivou te izrazila nadu da će naredne godine dočekati i punoljetstvo.