MVP duel Embida i Jokića: Košarkaši Filadelfije savladali Denver na svom terenu

17.01.2024. | 07:22

Košarkaši Filadelfija seventisiksersa savladali su Denver nagetse 126:121 na svom terenu, a meč je obilježio MVP duel Džoela Embida i Nikole Jokića.

Mnogi su zamjerali Džoelu Embidu prošle sezone na izostanku sa meča koji bi potencijalno presudio ko je MVP lige. Kamerunac jeste naslijedio Nikolu Jokića kao dobitnik tog priznanja, ali je taj duel na kraju regularne sezone trebalo da bude pravi prikaz ko je najbolji centar lige. Zna se kako se sve završilo u plej-ofu, piše RTS.

Embid se sada pojavio i bio potpuno fokusiran. Završio je sa 41 poenom, 10 asistencija i sedam skokova uz 59 posto šuta iz igre. Nikola Jokić mu je parirao sa 25 poena, 19 skokova i tri asistencije sa šutem 11/20 iz igre. Interesantno, obojica su proveli 38 minuta na parketu.

Domaćin Filadelfija je slavila zahvaljujući seriji 17:2 u posljednjoj dionici za potpuni preokret. Nagetsi su proveli veći period meča u vođstvu, ali ono nije bilo dovoljno da bi se izbjegao nalet Siksersa.

Embidova najveća pomoć bili su Tajris Maksi sa 25 poena i devet asistencija, kao i Tobajas Haris sa 24 poena.

Ravnomjernija je lista strijelaca kod Nagetsa. Majkl Porter Džunior je ubacio 20, Džamal Marej 17 uz 10 asistencija, a Aron Gordon 16 poena.

Siksersi sa tri pobede u nizu zauzimaju treće mesto na Istoku sa skorom 26-13. Denver je na Zapadu na istoj poziciji sa 28 pobjeda i 14 poraza.

Denveru slijedi novi težak izazov – gostovanje Boston seltiksima, najboljoj ekipi u ovom trenutku.