Murinjov veliki povratak: Saudijci nude 120.000.000 evra i status najplaćenijeg u istoriji fudbala

07.04.2023. | 08:03

Ima interesovanja za Žozea Murinja, priča se da čeka poziv Reala koji će tražiti trenera i da bi to mogao da bude veliki povratak poslije deset godina. Od Čelsija nema ništa, a Murinju je prije nekoliko dana stigla ponuda i to iz Saudi Arabije. Navodno je država ponudila paket Murinju, dvije godine, 120 miliona evra da trenira tamošnji Al-Hilal i reprezentaciju. Al-Hilal je najjači saudijski klub, trenutno je na klupi Argentinac Ramon Dijaz.

Žoze Murinjo je ponovo na cijeni. Bori se sa Romom za Ligu šampiona, u trci je za LE, osvojio je prošle godine Ligu Konferencija. Uz dosta osporavanja proteklih godina, on je ipak napravio neki rezultat, na kraju krajeva osvojio trofej u evropskom takmičenju, makar bilo i slabije nego LŠ i LE.

Italijanski mediji tvrde da je proteklih mjeseci Murinjo odbio Portugal, nije bio zainteresovan ni za intervju sa Brazilom, ali ni za klupu Vest Hema koji aktivno traži Mojesovog nasljednika.

Ono što takođe treba reći je da Portugalac ima ugovor sa Romom do ljeta 2024. ali će napustiti Rim, ako ne dobije šira ovlašćenja oko transfera.

Murinjo čeka gazdu Fridkina, traži od Teksašanina da mu se više vjeruje, a kao argument navodi da su njegove želje, Matić, Dibala i Vajnaldum koji se vratio poslije povrede opravdali očekivanja.

On takođe želi da klub više uloži u obeštećenje, ne samo u slobodne igrače, kako bi konkurisao za trofeje u Italiji, ali čini se da je Roma, i sa Murinjom, daleko od bitke za Skudeto.

Oznake: Žoze Murinjo