Murinjo kritikovao sistem takmičenja: Kup Italije je najgori u Evropi

13.01.2023. | 10:18

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo kritikovao je sistem takmičenja u Kupu Italije, jer po njegovom mišljenju ne štiti manje klubove.

Roma je izborila plasman u četvrtfinale Kupa Italije, pošto je sinoć pobijedila Đenovu 1:0. Rimski klub će se u četvrtfinalu sastati sa pobjednikom meča između Napolija i Kremonezea.

“Volio bih da Roma osvoji Kup Italije. Jednom sam u tome uspio dok sam vodio drugi klub protiv Rome, a sada bih volio sa ovim timom da osvojim Kup Italije. Mislim da je ovo najgore kup takmičenje u Evropi, jer ne štiti manje klubove. Kup Italije ne predstavlja nikakav šou. Na primjer, Torino u gostima pobijedi Milan, a onda mora i naredni meč da igra u gostima”, rekao je Murinjo, a prenose italijanski mediji.

On je ponovio da ne razumije zašto Fudbalski savez Italije ne promjeni sistem takmičenja u nacionalnom Kupu.

“Igrali smo protiv ekipe iz Serije B pred punim stadionom. Prazni stadioni, ako ih ima, moraju da shvate zašto mi igramo pred velikim brojem navijača. Prošle godine smo bili šesti u Seriji A. Želim da se borim u Kupu Italije, ali slabiji tim ne želi da igra. Kakvu motivaciju imaju ti ljudi? Torino je pobijedio italijanskog šampiona, ispisao je istoriju u osmini finala, a onda poslije mora da igra u gostima. Gdje je tu ljepota Kupa Italije? Bilo bi lijepo igrati u gostima na terenima Serije B ili Serije C”, zaključio je Murinjo.

Oznake: Žoze Murinjo