Mrkaić o pripremama i ekipi Borca: Kada sve dođe na svoje igraćemo napadački fudbal!

Novi napadač Borca Momčilo Mrkaić govorio o uklapanju u ekipu Borca, pripremama i izazovima u Evropi.

Banjalučki Borac trenutno je na pripremama u Sloveniji, a u ekipi koju od ovog ljeta predvodi trener Nenad Lalatović je dosta novih imena.

Mnogi od njih su u prošlosti sarađivali sa Lalatovićem, a upravo jedan od takvih je i Momčilo Mrkaić.

Napadač koji je stigao u Borac iz novosadske Vojvodine za klupski sajt govorio je o uklapanju u ekipu Borca, pripremama i izazovima u narednoj sezoni.

“Sve je super. Nije teško uklopiti se. U Sloveniji se spremamo za sezonu, radimo naporno i sve ide po planu. Plan je da se radi jako na pripremama, sad smo umorni što je i prirodno, ali kada sve dođe na svoje očekujem da Borac igra napadački i dobar fudbal”, rekao je Mrkaić.

On se osvrnuo i na Premijer ligu BIH.

“Iz mog ugla dosta kvalitetnih igrača ima u PLBIH, bilo bi dobro da se pojača malo intenzitet i bilo bi dobro kada bi bar jedna ekipa napravila iskorak u Evropi“ i dodao da dobro sarađuje sa svim saigračima.

Prvi ispit za Mrkaića i njegove saigrače biće dvomeč sa B36 Toršavnom u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Prvi meč biće odigran 7. jula u Modriči, a revanš je sedam dana kasnije na Farskim Ostrvima, prenosi Mondo.

“Evropa kao Evropa, svaka utakmica je teška i svako kole koje se prođe mnogo znači, što dalje doguramo biće bolje. Koliko god izgledalo da smo dobro prošli na žrijebu, sigurno da neće biti lako. Još ćemo se upoznati sa protivnikom i vidjeti šta nas očekuje”, zaključio je Mrkaić.

 

Ostavite komentar: