Mreže mirovale u prijateljskom meču Borca i Krupe na Gradskom stadionu

21.02.2021. | 19:17

Posljednji pripremni meč pred nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH fudbaleri Borca i Krupe odigrali su na Gradskom stadionu u Banjaluci, a golova nakon 90 minuta nije bilo.

Banjalučki “crveno-plavi” pripreme za nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH tako su okončali bez postignutog gola!

Borac je prije meča sa Krupom, na pripremama u Antaliji, odigrao četiri meča. U Turskoj je doživio poraze od Kizilkuma (0:1), Šahtjora (0:2) i Dinamo Batumija (0:2), dok duel protiv Krila Sovjetov nije završen zbog tuče na terenu. U trenutku prekida Rusi su vodili 1:0.

Nije mnogo toga viđeno u prvom poluvremenu, a najbolju priliku, još na samom startu meča, imali su domaći.

Golman Borca Bojan Pavlović istrčao je van svog kaznenog prostora, degažirao loptu, koja je stigla do Almedina Ziljkića, ali je Vasilije Kolak uz pomoć stative uspio da odbrani šut Borčevog ofanzivca.

Krupa je uzvratila pet minuta kasnije, kada je Sanin Muminović šutirao, ali Pavlović se nije dao iznenaditi.

U 18. minutu pokušao je i Stojan Vranješ, ali lopta je otišla pored gola.

Muharem Ćivić šutirao je iz daljine u 27. minutu, ali se ponovo istakao Pavlović, da bi nedugo zatim Marko Jovanović morao da napusti igru zbog povrede. Zamijenio ga je Đorđe Ćosić.

Odmah na startu drugog dijela Krupa je opasno zaprijetila. Nikola Dujaković šutirao je sa pet metara, ali Pavlović je još jednom odlično intervenisao.

Bila je Krupa blizu vođstva u 49. minutu. Nemanja Vukmanović šutirao je iz velike daljine, međutim prečka je bila saveznik Borca.

Već u narednom napadu, na suprotnoj strani, zaprijetio je i Goran Zakarić, ali promjene rezultata nije bilo.

Krupa je nastavila sa atacima, šutirao je i Mihael Modić, ali opet u dobro postavljenog Pavlovića, baš kao i u 75. minutu, ali epilog je bio isti.

Posljednja prilika na Gradskom stadionu Krupa je imala u 87. minutu. Nekadašnji igrač “crveno-plavih” Ajdin Režić pokušao je glavom, ali lopta je fijuknula preko prečke, piše MONDO portal.

Uzvratio je Milan Šikanjić par trenutaka kasnije, kada iz dva pokušaja nije uspio da pogodi cilj.

Borac će narednog vikenda drugi dio sezone početi domaćom utakmicom protiv Olimpika, dok Krupa gostuje Zrinjskom.