Mreže mirovale u prijateljskom meču: Borac i Arsenal propustili nekoliko šansi

05.02.2022. | 17:35

Bez golova u drugoj provjeri u Turskoj. Borac je odigrao 0:0 protiv Arsenala iz Tule. Ruski tim je tokom meča imao više loptu u posjedu ali je banjalučki tim propustio kvalitetnije šanse. Trener Nemanja Miljanović je pojedinim igračima već dao višu minutažu.

Prvo poluvrijeme ruski tim je imao više loptu u posjedu dok je Borac imao najbolju šansu u tom periodu. Naime, u 10. minuti novi kapiten banjalučkog tima Jovo Lukić je odlično sačuvao loptu i usposlio Tonija Jovića koji je poslao mimo golmana ali je u posljednji moment sa gol linije izbacio Sokol. U prvom dijelu viđeno je i nekoliko oštrijih startova, prenosi Srpskainfo.

Arsenal je prvi put zaprijetio u 22.minuti. Kangva je šutirao pored gola a zatim je i njegov drugi pokušaj zavrpio mimo gola. Zatim je Borac uzvratio na drugoj strani, a Jović je loše zahvatio loptu.

Rusi su opasnije prijetili u periodu od 30. Do 35.minuta. Prvo je njihov pokušaj izblokiran da bi u 34. minuti Arsenal imao dobru šansu. Gulijev je ostao sam ali je šutirao pravo u Ćetkovića.

Do odlaska na odmor vrijedan jejoš prodor Vojnovića koji je međutim loše šutirao na kraju.

Situacija na terenu se nije promijenila ni u drugom dijelu. Arsenal je imao loptu u posjedu, terensku inicijativu a prilika nije bilo. Zatim su uslijedile izmjene u oba tima. U 73.minuti sjajno je šutirao David Čavić čiji je udarac odbranio golman Tule.

Nakon centaršuta Cucina lopta se odbila od Smoljnikova i umalo završila u mreži.

Za ruski tim koji vodi Miodrag Božović danas nije debitovao Đorđe Despotović koji je nedavno potpisao za ekipu iz Tule.

Oznake: Antalija, Borac, Pripreme