Moskovski Spartak bio dovoljno brz da “ugrabi” Banjalučanina: “Ljubazan i plus je Srbin”

28.02.2024. | 13:07

Moskovski Spartak bio je dovoljno brz da u toku ljetnog prelaznog roka ugrabe Banjalučanina Srđana Babića.

Zlatni Orlić sa Mundijalita imao je u Almeriji najbolju sezonu u karijeri, naplatio ju je prelaskom na Otkritje Arenu u transferu vrijednom 5.000.000 evra i čini se odabrao pravi put.

Čim je stigao u tim španskog stratega Giljerma Abaskala, rođeni Banjalučanin je pohvale i postao nezamjenjiv u startnoj postavi. Dobre partije na klupskom planu, krunisao je pogotkom protiv Bugarske za 2:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, golom kojim su izabranici Dragana Stojkovića Piksija i matematički obezbjedili prvo učešće na kontinentalnom takmičenju poslije 24 godine.

Na sve pozitivne stvari na samom terenu, Babić je među saigračima jedno od omiljenih lica u svlačionici, a to potvrđuju i riječi veziste Mihaila Ignjatova.

Vezista Spartaka uporedio je u izjavi za ruske medije zlatnog Orlića sa Mundijalita 2015. i prethodnog centralnog defanzivca Samuela Žigoa, koji je prešao u Olimpik iz Marseja.

– Srđan je po građi sličan Žigou. Međutim, ako su im fizičke karakteristike slične, karakter i nije toliko. Babić je ljubazniji i plus je Srbin, a oni su nam bliski. To znači da se odlično razumijemo, bez da savršeno poznajemo onaj drugi jezik. Nema jezičke barijere. Tako je sa Srđanom, on možda ne priča savršeno ruski, ali razumije baš sve – sa ushićenjem je govorio 24-godišnji ofanzivni vezista, jedan od glavnih kreatora igre Spartaka, prenosi Mocart sport.

Poslije prvog dijela sezone Spartak zauzima petu poziciju u Premijer ligi, sa samo dva boda od trećeplasiranog gradskog rivala Dinama. Proljećni dio ruskog šampionata počinje u subotu, a Babić i saigrači igraće na papiru nateži mogući meč u takmičarskoj godini – gostovanje u Sank Peterburgu protiv Zenita (subota 17.30).