Moskovljanka “razbila” najbolju na svijetu – Ribakina u finalu Indijan Velsa

18.03.2023. | 09:33

Ruskinja koja se takmiči pod zastavom Kazahstana ostvarila je veliki trijumf.

Uoči duela najbolje teniserke svijeta Ige Švjontek i šampionke Vimbldona Elene Ribakine, teško da je bilo teniskih fanova koji su očekivali da će djevojka rođena u Moskvi slaviti tako lako i ubjedljivo.

Ribakina je “počistila” Poljakinju sa terena slavivši 2:0, po setovima 6:2, 6:2, čime se plasirala u finale turnira u Indijan Velsu.

Ruskinja koja se takmiči pod zastavom Kazahstana dominirala je od prvog do posljednjeg poena, a veliku pomoć imala je i u vidu svojih odličnih servisa. Ipak, i Švjontekova je nakon meča izjavila da je imala problema sa rebrima i da će naredne dane, uoči turnira u Majamiju, iskoristiti da pokuša da se što bolje oporavi.

Ribakina će tako u finalu imati priliku da pokuša da se revanšira Arini Sabalenki. Beloruskinja je u drugom polufinalu savladala Grkinju Mariju Sakari, takođe 2:0 u setovima, pa će finale Indijan Velsa biti i repriza nedavnog finala Australijan opena.

Tada je Sabalenka savladala Ribakinu i stigla do prve grend slem titule, a očito je da su Beloruskinja i rođena Moskovljanka na startu sezone u najboljoj formi na VTA turu.