“Moramo da održimo ratnički duh”: Jokić igra sjajno i najbolji je asistent čitave NBA lige

04.01.2021. | 12:12

Nikola Jokić igra sjajno i najbolji je asistent čitave NBA lige, to nijedan centar nije uspio još od Vilta Čemberlejna.

Ovoga puta je sa 19 poena, 12 skokova i 12 asistencija nosio Denver Nagetse do pobjede nad Minesota Timbervulvsima. Fakundo Kampaco je takođe odigrao dobru partiju, postigao je 15 poena i to je Nikola Jokić imao priliku da prokomentariše.

“On je dobar igrač. Ja, lično, znam koliko on može i sada je imao dosta energije, igrao presing po cijelom terenu, pa me nije mnogo iznenadilo što je odigrao dobar meč”, rekao je Jokić.

Nikola je dobio pitanje šta je tim promijenio u pristupu, pa je niz poraza prekinuo pobjedom.

“Mislim da je energija napokon bila dobra, jer u posljednje vrijeme ne igramo baš dobro…Moramo više skokova da hvatamo, nikada ne smijemo da odustanemo, a recimo četvrta četvrtina je bila dosta dobra, imali smo osam poena u nizu i moramo da održimo ratnički duh, da se konstantno borimo i da ne odustajemo jer će nam to mnogo pomoći”, rekao je.

Na pitanje o odbrani, Jokić je odgovorio: “Igramo solidnu odbranu, ali defanzivne posjede često nismo završavali skokom i to je bio problem.”

“Lično mislim da dobar napad može da pobijedi odbranu i mislim da dobrom igrom u napadu možemo da izmorimo protivnike i onda će i njima biti teže da postignu koš. Kao što sam rekao, igrali smo dobru odbranu, ali moramo da hvatamo skok. Oni su nam dali dosta poena iz reketa i poslije ofanzivnog skoka, nismo smjeli to da dozvolimo i to moramo da promijenimo”, kaže najbolji igrač Denvera, a prenosi B92.