Monfis počistio nemoćnog Španca: Francuz prvi rival Đokovića u Madridu

02.05.2022. | 17:11

Španski igrač Karlos Himeno Valero nije predstavljao ama baš nikakvu prepreku za iskusnog Gaela Monfisa u prvom kolu turnira u Madridu.

Francuz je posao završio za manje od sat vremena – 2:0 (6:3, 6:0) i tako je zakazao duel sa Novakom Đokovićem u drugoj rundi madridske šljake.

Ni domaća publika nije uspjela da probudi nemoćnog Valera da učini nešto više protiv Monfisa. Uspio je da izdrži samo prva tri gema u prvom setu, poslije čega je Monfis napravio prvi brejk, poslije čega je sve krenulo nizbrdo.

Ruku na srce, Gael do kraja ovog seta nije uzeo više nijedan brejk, ali je svoju moć pokazao u nastavku.

Jer u drugom setu, Valero nije uzeo nijedan jedini gem. Sa “krompirom” je Monfis furiozno počistio Španca, koji je jedva i dolazio do daha kada je u pitanju servis Francuza. Osvojio je samo po poen u drugom, četvrtom gemu i šestom gemu dok je na drugoj strani prepuštao svoj servis poslije nešto veće borbe.

Sve u svemu, prvi set je trajao 30 minuta, a drugi set je bio za pet minuta kraći. To znači da je Monfis na terenu proveo samo 55 minuta.

Još nije poznat raspored za sutra, ali je poznato da će se Monfis i Đoković sigurno naći na terenu u dnevnoj sesiji, tako da se samo postavlja pitanje u koliko će sati početi njihov meč.