Monako utišao Štark arenu! Zvezda pala u dramatičnoj završnici

18.10.2023. | 23:00

Crveno-bijeli ovog puta nisu uspjeli da odbrane domaći teren i upišu drugu pobjedu, pa sada imaju skor 1-2.

Zvezda je potpuno stala u posljednjih šest minuta, nije postigla nijedan poen iz igre u tom periodu i tu je ključ ovog poraza.

Sa druge strane, Monako je upisao prvu pobjedu u sezoni, nakon dva uvodna poraza i ugašena je vatra u timu koji je projektovan za samu završnicu elitnog takmičenja.

Bio je ovo meč u kom je debi upisao Kemba Voker, bivši NBA superstar, koji je izazvao veliku pažnju u Štark areni.

Podijelio je dosta autograma i slikao se sa navijačima Zvezde, ali je potom i pokazao da je potpuno van ritma i da će biti potrebno dosta vremena kako bi se vratio na nekadašnji nivo iz dresa Šarlot Hornetsa.

Meč je trojkom otvorio Majk Džejms, ali je vrlo brzo odgovorio Rokas Giedraitis. I to sa četiri u nizu, bez promašaja!

Zapravo, najpre je Litvanac zakucao u kontri, potom se neko vreme igralo koš za koš. U tim promenama vođstva Giedraitis je pogodio nestvaran šut maltene sa klupe Zvezde i sa jedne noge.

Prvu dionicu odlično je finiširao Šabaz Nejpir trojkom i polaganjem za 23:14. Valja istaći da je pre toga imao dve odlične odbrane i ukradene lopte nad Majkom Džejmsom.

Krajem prve i početkom druge četvrtine videli smo na parketu Kembu Vokera, ali je promašio sve šuteve iz igre. I to je bio prilično daleko od pogotka, te je bilo jasno da mu šut nikako nije namešten.

Monako je preokrenuo serijom 8:0, ali je i Zvezda odgovorila sa 8:2. Igralo se u serijama u tim momentima, da bi finalnu u prvom poluvremenu imala Zvezda.

U sam smiraj druge deonice razigrao se Nemanja Nedović, te je sa trojkom i asistencijom za Bolomboja doprinijeo Zvezdinoj prednosti na velikom odmoru – 44:38.

Sve što je Zvezda izgradila, prosula je u trećoj deonici za samo dva minuta. Monako je u drugo poluvreme ušao serijom 7:0 i od tada smo ponovo gledali rezultatsku klackalicu.

Čak je u jednom trenutku francuski tim vezao nekoliko poena, Vokera sa penala, Montejunasa u kontri i Džejmsa za poludistance za 53:58.

Poslije tajm-auta je Teodosić ubacio trojku kojom je zaustavio taj momentum “kneževa”, pa se u poslednju deonicu ušlo rezultatom 63:64.

Crveno-bijeli su bili u naletu kada su, najprije Adam Hanga, a onda i Nemanja Nedović, pogodili trojke za 70:66.

Bilo je ovo na šest minuta prije kraja utakmice, a od tada, pa do samog kraja meča – Zvezda više nije postigla nijedan poen iz igre!

Samo su poentirali Giedraitis i Mitrović sa linije penala, ali su svi šutevi iz igre bili neprecizni.

Posebno se istakao Šabaz Nejpir, koji je u odlučujućim momentima imao nekoliko promašaja, čak i čistog zicera, kao i dvije izgubljene lopte koje su na kraju i presudile.

Zvezda je potpuno ispala iz ritma, nije pomogao ni Miloš Teodosić promašenim trojkama, a Monako je to iskažnjavao na drugoj strani.

Pijre svih Majk Džejms, a onda i Alfa Dialo trojkom za 72:79 na nešto više od minut prije kraja. Tada je bilo jasno da je ovaj meč prelomljen u korist “kneževa”.

Oznake: Monako, Poraz, Zvezda