Mogući problemi u regionalnoj ligi: Rađa pozvao hrvatske klubove da napuste ABA ligu

05.05.2022. | 18:37

Sezona u ABA ligi još nije završena, a već je krenulo sa prijetnjama pred početak sljedeće.

Velikan jugoslovenske i hrvatske košarke Dino Rađa trenutno obavlja funkciju predsjednika Stručnog savjeta tamošnjeg košarkaškog saveza (HKS). A njegova izjava za hrvatski portal Indeks ponovo je ustalasala regionalnu ABA ligu, s obzirom da je Rađa pozvao klubove iz ove zemlje da se okrenu domaćem takmičenju.

“Ništa nismo odlučili, nego smo u utorak na sjednici ponudili klubovima opciju da mogu da igraju Evroligu, Evrokup i Alpe Adrija Kup, te da će im sve biti plaćeno. Sad je na njima da odluče, imaju rok od sedam dana za to. Dakle, sljedećeg utorka ćemo znati sve”, rekao je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa u izjavi za hrvatski porta Indeks.

Potom je Rađa pričao i o konkretnim rezultatima hrvatskih klubova, koji su apsolutno izgubili primat na regionu.

“Naravno, ako pristanu, od iduće sezone neće moći da igraju ABA ligu. Jednostavno, zbog rasporeda bi to bilo nemoguće. Smatramo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je to donijela ABA liga u posljednjih 20 godina? Ništa. Životarimo, stalno se borimo za ostanak, a ta se liga pretvorila u poligon Crvene zvezde i Partizana za dovođenje stranaca. Čudimo se kad nas pobjeđuju Rumuni i Poljaci. Eto, ajmo nešto da promijenimo, da vidimo kako oni rade i kakvi su im klubovi”, poručio je Rađa.