Mogao bi višestruko da profitira u Banjaluci: Evo šta Lajoviću donosi titula na Srpska openu

23.04.2023. | 11:45

Došli smo i do samog kraja najvećeg sportskog događaja u Banjaluci.

Duelom od 14 časova biće stavljena tačka na ovogodišnji teniski turnir Srpska open.

Želje i pretpostavke oko imena finalista, polovično su ispunjene. Rubljov je opravdao ulogu favorita “donjeg dijela” kostura, dok prvi nosilac i najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio u tome, a umjesto njega u finalu će se naći Dušan Lajović, njegov sunarodnik koji je u sjajnoj formi i odličnim igrama stao na put Noletu ka trofeju.

Lajović pred sobom ima priliku da se domogne druge titule u karijeri, poslije one u Umagu koju je osvojio 2019. godine. Upravo je na tom turniru u Hrvatskoj Lajović u osmini finala eliminisao današnjeg rivala sa 6:4, 6:3. Interesantno je da popularni Duci do sada nije gubio od Rubljova jer ga je i davne 2016. savladao sa 2:0 u gradu Bjela u Italiji.

Dosta toga se od tada promijenilo, a sada je apsolutni favorit šesti najbolji teniser planete, kojem je najveći motiv odbrana 250 ATP bodova, osvojenih prošle godine kada se turnir igrao u Beogradu. Neće to mnogo uticati na njegovu poziciju na rang listi, pošto u svakom slučaju nema prijetnju za sadašnju poziciju.

Sa druge strane, Lajović bi mogao mnogo da profitira. Već sada je srpski teniser zabilježio veliki napredak na rang listi. Prije početka turnira, Lajović se nalazio na 70. mjestu ATP liste, a sada nakon 4 vezane pobjede, Duci je “skočio” za 24 mjesta, a ukoliko dođe do novog iznenađenja, od ponedjeljka će biti 40. teniser svijeta.

Sa finansijske strane, pobjednik turnira nosi 85.605 evra, poraženi u finalu će zaradili 49.940 evra, piše Srpskainfo.