Moćna Danska u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

26.06.2021. | 20:04

Fudbaleri Danske pobijedili su Vels 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva. Izabranici Kaspera Hjumlanda odigrali su sjajan meč i u četvrtfinalu igraće protiv Holandije ili Češke.

Tok meča mogli ste da pratite uz blog Sputnjika.

Početak utakmice nije obećavao za Dansku jer je Vels odlično igrao i stvorio je nekoliko šansi u prvih 20 minuta igre. Najbolju je imao Geret Bejl čiji je šut u desetom minutu završio pored stative.

Još nekoliko opasnih situacija vidjeli smo ispred gola Danske, međutim, golova nije bilo i gosti na ovom meču uspjeli su da kazne protivnika za propuštene šanse.

Od dvadesetog minuta težište igre prenijelo se na polovinu Velsa i nakon loše reakcije odbrane ostrvske ekipe, Danska je povela. Igrao se 27. minut kada je Kasper Dolberg preciznim udarcem savladao Vorda.

Vels je potonuo poslije primljenog gola i do kraja utakmice nisu uspjeli da se oporave. Danci su imali šansu da dupliraju prednost u 32. minutu, ali pokušaj Dolberga je odbranio Vord.

Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću Danske.

Odmah na startu drugog perioda igre Danci su duplirali prednost. Dolberg je iskoristio grešku odbrane Velsa i drugim golom na utakmici udvostručio je prednost.

Do kraja utakmice nismo vidjeli nijedan opasan napad Velsa. Potpuno nemoćno izgledala je ekipa predvođena Geretom Bejlom, ni sjenka onog tima s početka meča kada su stvorili nekoliko šansi.

Danska je u 86. minutu imala veliku priliku da postigne i treći gol, ali je Brajtvajt pogodio stativu, prenosi Sputnik.

Ipak, uspjeli su da ga postignu. Ofanzivni desni bek Danske Joakim Mele odlično se ubacio, fintom je prevario defanzivca i potom je savladao Vorda za 3:0.

Konačan rezultat postavio je Brajtvajt u 95. minutu.

Dance u četvrtfinalu čeka bolji iz susreta Holandija – Češka koji se igra u nedjelju u 18 časova.