“Mnogo sam motivisan”: Poljak Jakub Kačmarek pobjednik trke Beograd-Banjaluka

07.09.2020. | 19:31

Jakub Kačmarek iz Poljske pobjednik je 14. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka.

Kačmarek je izrazio zadovoljstvo zbog pobjede, dodavši da je ekipa obavila odličan posao i da se već poslije druge etape ovakav rasplet mogao naslutiti.

“Organizacija je bila odlična, sve mi se svidjelo i sve je bilo na najvišem nivou. Već za nekoliko dana je nova trka i mnogo sam motivisan”, rekao je Kačmarek. Pobjednik četvrte etape Silvester Janisevski iz Poljske rekao je da je zadovoljan pobjedom u četvrtoj etapi trke, s obzirom na to da prva nije dobro počela.

“Nastavili smo tako i u narednim etapama, ali nam je cilj bio da pobijedimo u posljednjoj etapi i veoma sam zadovoljan jer je cilj i postignut”, rekao je Janisevski.

Banjalučanin Dušan Kalaba, koji je kao član reprezentacije Srbije osvojio crvenu majicu za najboljeg sprintera, istakao je da veliko zadovoljstvo predstavlja što je u Banjaluku prvi put stigla nagrada sa ovako značajne trke.

“Boriti se sa ekipama iz cijelog svijeta veliki je izazov, svaki dan je bio težak na svoj način, ali zbog toga je ova nagrada još značajnija”, rekao je Kalaba.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović istakla je značaj ove trke koja je okupila više od 100 takmičara iz 18 zemalja svijeta.

“Čestitam organizatorima koji su ponijeli najveći teret odgovornosti, jer nije bilo lako obezbijediti sve potrebne uslove u vrijeme krize izazvane epidemijom virusa korona”, rekla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pohvalio je organizatore na uloženom trudu da u godini punoj izazova za sve oblasti života, a naročito za sport, ovako značajnu međunarodnu trku izvedu do kraja.

“Naš cilj je da ovo bude u rangu najvećih biciklističkih međunarodnih takmičenja, te vjerujem da će iduće godine taj cilj biti i postignut”, rekao je Radojičić.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naglasio je da je ova trka najozbiljnije i najvažnije sportsko međunarodno takmičenje održano na ovim prostorima, te izrazio zadovoljstvo jer se vozi od Beograda do Banjaluke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja istakao je značaj ovog sportskog događaja jer trkači preko granice između dvije zemlje prelaze bez zaustavljanja.

“Jedini mali problem bio je pi-si-ar test na virus korona pri povratku u BiH, odnosno Republiku Srpsku, ali smo ga u hodu riješili zahvaljujući Savjetu ministara, na čelu sa Zoranom Tegeltijom i Ministarstvu bezbjednosti, koji su učinili sve da iz BiH izađu i da se vrate sa istim testom”, rekao je Kuvalja.