Mladi Šipovac pojačao Zrinjski: Krupa dobija 50.000 KM

14.07.2021. | 13:45

Mladi fudbaler Danilo Šipovac potpisao je trogodišnji ugovor sa Zrinjskim iz Mostara. Uz to, i njegov matični klub Krupa dobiće propisano obeštećenje u iznosu od 50.000 KM.

Šipovac je proteklu sezonu odigrao u Leotaru, ali kao pozajmljen fudbaler Krupe. S obzirom da je Krupa istupila iz Premijer lige BiH, bila je opcija da će Šipovac nastaviti karijeru u Trebinju, jer je Leotar zamjenio u eliti BiH baš Krupu.

Međutim, u međuvremenu se pojavila opcija i ponuda iz Mostara, i mladi reprezentativac BiH, te najbolji mladi fudbaler Republike Srpske za prošlu godinu postao je igrač Zrinjskog.

“Za mene kao mladog igrača ovo je, bez sumnje, veliki iskorak u karijeri. Ne bojim se izazova, znam šta me čeka i šta se od mene očekuje, i znam da moram dati sve od sebe da se prvo dokažem u novoj sredini, a onda i da napredujem. Vjerujem da hoću jer sam došao u, za naše prilike, veoma ozbiljan klub, koji svake godine ima najviše ambicije. One su iste i u novoj sezoni, iako će Zrinjski imati dosta podmlađen sastav. Ne bojim se konkurencije, siguran sam da će me ekipa i navijači prihvatiti, a ja ću dati sve od sebe da im se odužim na terenu”, poručio je Šipovac.

Oznake: Krupa, Transfer, Zrinjski