Mladi košarkaš ponovo na terenu: Nikola Jović zaigrao nakon povrede VIDEO

19.10.2023. | 08:00

Poslije propuštenih mečeva sa San Antoniom i Memfisom, srpski košarkaš Nikola Jović se vratio u tim Majamija i odigrao je 24 minuta protiv Bruklina.

Netsi su trijumfovali sa 107:104, a Jović bio je na pragu dvocifrenog učinka, piše Sportal.

Poslije svjetskog srebra sa Srbijom na Mundobasketu, nije Jović imao mnogo vremena za odmor, odigrao je sedam minuta protiv Šarlota, pa je propustio dva meča zbog lakše povrede koljena, sad je malo više igrao protiv Netsa.

Došao je do devet poena, pet skokova i dvije asistencije, šutirao je 3/9 iz igre, od toga 2/7 za tri, dodao je i efektnu blokadu koju je dugo i pažljivo vrebao poslije kontre Netsa, a dvije lopte je izgubio.

U Majamiju se istakao Hajsmit sa 15 poena i tri skoka, a Erik Spolstra odmarao je nosioce igre i ovo je bila prilika za druge momke da se pokažu i dođu do minutaže. Na drugoj strani, Bruklin se oslonio na Vokera (22 poena) i Šarpa (19 poena i 11 skokova).

Pul se razigrao protiv Niksa sa čak 41 poenom uz pet skokova, dok je tim iz Njujorka predvodio Rendl sa 20 poena i 10 skokova, uz pratnju Bareta (19 poena i sedam skokova). Deni Avdija je u Vašingtonu imao skromniji učinak sa dva poena, pet skokova i tri asistencije, a Vizardsi su odigrali dominantnu partiju u kojoj od početka drugog poluvremena nisu ispuštali ubjedljivu dvocifrenu razliku.

Boban Marjanović odigrao je skromnih pet i po minuta u porazu Hjustona od Sparsa, došao je do dva poena i dva skoka uz asistenciju, a najviše se istakao Smit Džunior u njegovom timu sa 20 poena i pet skokova.

Vasel je predvodio Sparse sa 25 poena, Vembanjama je došao do 15 poena uz šest skokova, šutirao je 3/10 iz igre.

U kalifornijskom derbiju, Golden Stejt je bio bolji za poen od Kingsa, tome je najviše doprinjeo Stef Kari sa 30 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Foks mu je parirao sa 25 poena i sedam skokova, Marej je imao samo poen manje u Kingsima.

Kuminga blista u ovoj predsezoni, sada je došao do 18 poena i šest skokova, a dabl-dabl je na drugoj strani u Sakramentu imao Sabonis sa 12 poena, 10 skokova i osam asistencija. Vezenkov se još traži u najjačoj ligi svijeta, za 12 minuta imao je pet poena i asistenciju, nije poentirao sa 0/3.