Mladi Francuz prelomio: Kilijan Mbape ostaje u Pari Sen Žermenu!

21.05.2022. | 16:53

Najbolji francuski fudbaler je konačno prelomio gdje će nastaviti karijeru.

Kilijan Mbape (23) ostaje u Pari Sen Žermenu! Šokantnim obrtom, francuski as je ipak odbio Real Madrid, koji ga je jurio godinama, što znači da će ostati na “Parku prinčeva” i poslije 30. juna, kada mu istekne ugovor.

“Nakon što se predomislio, Mbape je spreman da potpiše trogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom!”, objavio je portal “ESPN”. Isti izvor navodi i da je Francuz pozvao predsjednika Reala Florentina Pereza i da mu je javio odluku, kao i da je o njoj obavijestio i trenera Parižana Maurisija Poketina, kao i sve saigrače.

Real je prošlog ljeta pokušao da kupi Mbapea za 200 miliona evra, ali je PSŽ odbio sve ponude i ubijedio napadača da ostane pod “finansijski atraktivnijim” uslovima. Tako je sve završeno nakon nekoliko nedjelja tokom kojih su ovi pregovori pretvoreni u rijaliti, tokom kojih su obje strane postale nervozne i zbunjene potezima fudbalera.

Na kraju, Mbape je ostao u klubu u kojem je ove sezone treći put postao najbolji igrač u ligi, sa 25 postignutih golova i 17 asistencija, uz osvojenu titulu. U Ligi šampiona, Mesi, Nejmar, Mbape i saigrači su završili takmičenje u osmini finala protiv Reala.

“Kraljevski klub” je dobio taj dvomeč, ali ipak nije uspio da ubijedi napadača da dođe. A juri ga praktično pola decenije! Prvi put je Mbape bio blizu Realu još 2017, ali je on ipak odabrao da ode u Pariz, u transferu od čak 180 miliona evra. Od tada je dao 168 golova u svim takmičenjima i sa saigračima ušao u finale Lige šampiona 2020.