Mladi banjalučki plivač Jovan Lekić mjerka “B” normu za odlazak u Tokio

14.11.2020. | 20:10

Svakim novim takmičenjem mladi banjalučki plivač Jovan Lekić dokazuje da je pred njim svijetla budućnost. Duga pauza i nedostatak pravog takmičarskog ritma nisu ga izbacili iz kolosijeka pa je bio spreman kada je stiglo zeleno svjetlo za povratak u bazene.

Na nedavno održanom mitingu u Zagrebu doplivao je do najboljeg ovosezonskog vremena za juniore u Evropi na 1500 metara slobodno. To mu je, u isto vrijeme, donijelo i novi rekord BiH, a u narednoj godini cilj je B olimpijska norma za odlazak u Tokio.

“Jako sam zadovoljan s obzirom da sam snažno trenirao. Sve se isplatilo. Možda nisam očekivao baš ovako dobar rezultat, bio sam čak i iznenađen kada sam ga ostvario. S obzirom da nam je bazen zbog trenutne situacije u pojedinim trenucima bio i zatvoren, bilo je i teških momenata. Kada su nam dozvolili da treniramo kao inače, vratilo se sve na staro”, rekao je Lekić.

Zadovoljan Jovanovim izdanjima, ali i marljivim radom, je trener Goran Grahovac. Rezultati sa posljednjeg takmičenja, kaže, nisu slučajni. I pored osam sedmica pauze zbog trenutne situacije sa Kovidom 19 u 22. aprilu polako su ulazili u ritam i uspjeli da tempiraju formu za prvi veliki test.

“Naš klub u svojim redovima ima i bivših olimpijaca, a Jovan je još jedan u nizu koji želi da ispuni normu za odlazak na veliku smotru. Naši planovi uvijek su usmjereni na najviši vrh. Jovanov rezultat je podstrek za dalji rad”, poručio je Grahovac, navodi ATV.

A s obzirom na Jovanovu formu i kvalitet, u klubu ne treba da strahuju za dobre rezultate i u budućnosti. Pored B olimpijske norme naredne godine u fokusu će biti i plasman na Svjetsko prvenstvo, a medalje i rekordi iz Zagreba definitivno su dobar putokaz.