Mlada nada srpskog tenisa: Međedović došao do titule u Mađarskoj

19.03.2023. | 18:16

Srpski teniski biser Hamad Međedović stigao je do titule u Mađarskoj pobedom nad Hrvatom Ninom Serdarušićem (6:4, 6:3), a ujedno i obezbijedio sebi najbolji plasman u karijeri.

Nakon trofeja u gradu Sekešfehervaru, teniser koji je svojevremeno bio sparing partner Novaka Đokovića će po prvi put u karijeri biti među 200 najboljih igrača planete.

Ogroman skok za više od 20 mjesta na ATP listi Hamad je obezbijedio svojom petom titulom u seniorskoj konkurenciji, a prvom u ovoj sezoni, piše “Mondo”.

Tokom prethodne godine Međedović je slavio na dva ITF turnira u Antaliji, zatim i na turniru u Ulcinju, a na kraju i u austrijskom Lidenšajmu gdje je osvojio čelendžer, odnosno svoju prvu ATP titulu.

Sada je pobjedom nad Serdarušićem stigao do trofeja na turniru čiji je nagradni fond bio 36.000 evra, a imajući u vidu da tek predstoji sezona šljake koja mu je omiljena podloga mogli bismo da očekujemo još neki dobar rezultat od Međedovića.

On bi, kao i prošle godine, mogao da bude učesnik turnira koji porodica Đokovića sada organizuje u Banjaluci.

Prošle godine je priliku da ga upozna imala beogradska publika, a eventualni iskorak na ATP turniru iz serije 250 doneo bi Hamadu još jedan veliki skok na listi.