Mitrović zadužio dres Crvene zvezde: Ostvario mi se san, veliki sam zvezdaš

19.07.2022. | 17:18

Talentovani krilni napadač Stefan Mitrović koji je sa Crvenom zvezdom potpisao četvorogodišnji ugovor, predstavljen je u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”.

Veliko zadovoljstvo zbog dovođenja jednog od najboljih fudbalera Superlige izrazio je sportski direktor Mitar Mrkela, a dojučerašnji ofanzivac niškog Radničkog istakao je da mu se ispunio dječački san.

“Prvi utisci su fenomenalni. Izuzetno sam srećan što sam potpisao za Zvezdu. Ostvario mi se san, veliki sam zvezdaš, kao i svi u mojoj porodici. Zvezda je veliki klub, najveći na Balkanu i u Evropi. Imam velike ciljeve i ambicije i želim da ostavim dubok trag u Crvenoj zvezdi. Kada je Zvezda juče objavila da sam prešao, telefon mi je eksplodirao, nisam znao kome prvom da se javim. Nisam stigao svima ni da odgovorim na poruke, jer sam slavio s porodicom, ali planiram to da nadoknadim. Bilo je teško da ostanem miran ovih par dana, sve je bilo turbulentno, ali znao sam još prije tri, četiri dana da dolazim. Htio sam i u toj utakmici protiv vječitog rivala da dam sve od sebe da pobijedimo i zamalo smo uspjeli u tome”, počeo je Mitrović.

Zanimljiv razgovor poslije utakmice na Marakani između Crvene zvezde i Radničkog imali su Dejan Stanković i talentovani Mitrović.

“Poslije meča smo se pozdravili, pitao me je da li hoću u Zvezdu, odgovorio sam potvrdno i obećao da ću doći, pružili smo ruku jedan drugom i sada sam tu. On je najveće ime u srpskom fudbalu, imam veliko poštovanje prema njemu i srećan sam što je u meni vidio kvalitet i pokazao želju da me dovede”.

Kao glavni adut navodi brzinu…

“Mislim da mogu da se nametnem prije svega brzinom, ali i driblingom. Direktan sam igrač, napadam 1 na 1, uvijek idem u dubinu i nastojim da ulazim u šanse. U Zvezdi je jaka konkurencija, ali to je normalno. Lično mogu da igram na oba krilа, ali i iza špica, pa ćemo vidjeti gdje trener misli da ću najviše biti u stanju da doprinesem”.

Medijima se obratio i sportski direktor Mitar Mrkela, istakavši veliko zadovoljstvo zbog dolaska brzonogog Mitrovića u redove srpskog šampiona.

“Zadovoljstvo mi je da predstavim naše treće pojačanje u ovom prelaznom roku. To je Stefan Mitrović koji dolazi iz niškog Radničkog i još nema ni 20 godina. Dolazi u okviru naše ideje da u ovom prelaznom roku ubrzamo i podmladimo ekipu. On je mlad igrač, igra na poziciji krila i odlikuje ga brzina. Pratimo ga posljednjih godinu dana, bilo je priče da će doći i prošle zime, ali to se tada nije realizovalo. Najvažnije je da je Stefan sada ovdje i da potpisuje za Zvezdu, te da predstavlja lijepu budućnost našeg kluba. U svoje, i ime kluba, želim mu da ostvari dječačke snove u Crvenoj zvezdi”, rekao je Mrkela.

Stefan Mitrović je rođen 15. avgusta 2002. godine u Kruševcu, ali je veći dio djetinjstva proveo u Kanadi, tačnije u Hamiltonu. Prošao je juniorske selekcije nekoliko tamošnjih klubova, a prvi dodir za seniorskim fudbalom imao je u dresu Hamilton Sitija gdje je kao šesnaestogodišnjak na 12 mečeva postigao sedam ligaških golova, što nije promaklo čelnicima niškog Radničkog koji su ga doveli u Srbiju. U dresu Radničkog je na 60 utakmica postigao 13 golova, a nastupao je i za reprezentaciju Srbije do 20 i 21 godine. Najbolje se snalazi na poziciji lijevog krila, a u Crvenoj zvezdi je zadužio dres sa brojem 80.