Mitrović rekao da “orlovi” žele dvije pobjede: Idemo na maksimalan broj bodova

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović se nada maksimalnom učinku u predstojećim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Fudbaleri Srbije 1. septembra igraju prijateljski meč sa Katarom, dok će 4. septembra u kvalifikacijama za Svjetsko prevenstvo dočekati Luksemburg na stadionu “Rajko Mitić”, a tri dana kasnije igraju protiv Republike Irske na gostovanju.

“Uželjeli smo se, uvijek je čast igrati za reprezentaciju.Veliko zadovoljstvo doći u Pazovu i provoditi vrijeme sa ekipom i stručnim štabom. Što se tiče sljedećih utakmica, već duže vrijeme smo sa ‘misterom’, znamo šta očekuje od nas. Znamo sistem igre i to može da bude prednost u narednim utakmicama”, rekao je Mitrović na video konferenciji za medije.

Mitrović je istakao da će oba meča biti teška, ali da tim Srbije može do šešt bodova.

“Postavali smo imperativ da idemo na maksimalan broj bodova i daćemo svoj maksimum da uzmemo šest bodova u te dvije utakmce. Milsim da imamo kvalitet za to. U svaku utakmicu treba da uđemo maksimalno ozbiljno kao i u martovskom okupljanju, a kada tako pristupimo naš kvalitet dolazi do izražaja. Čekaju nas teške utakmice, obje su teške na svoj način. Pripremićemo se ozbiljno i uradićemo sve što je do nas da pobijedimo”, smatra Mitrović.

Mitrović je potom analizirao protivnike u septembarskim kvalifikacijama.

“Luksemburg ima nekoliko vrlo opasnih igrača, imaju selektora koji radi drugi niz godina i nisu slučajni njihovi sve bolji rezultati. Irska je igrački kvalitetnija od Luksemburga, imaju igraća u Premijer ligi i klasični su predstavnici ostrvskog fudbala sa puno duela, dugih lopti i oprasnih prekida”, zaključio je Mitrović.

Ostavite komentar: